Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Kısıtlama kararları için gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak Kısıtlama kararları için gözler Kabine Toplantısına çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 08:17

Pek çok hususta kararın alınıp duyurulduğu Kabine Toplantısı, işletme sahipleri, veliler, öğrenciler, öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor. Pandemi süreci dolayısıyla kısıtlamaların etkisini hisseden pek çok esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı kararına odaklandı. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, ‘Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim.’ sözlerinin ardından odak noktası olan Kabine Toplantısı hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı'nın tarihi, koronavirüs gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin önemli konuların ele alındığı Bakanlar Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri görüşlerini bildiriyor. Geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitim takviminin netleşmesi ve esnafa yönelik kısıtlamalarda esneme mesajlarının verilmesinin ardından, gözler bu haftaki açıklamalara çevrildi. Öte yandan, hafta başında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba gününü işaret ederek, Millete Sesleniş konuşması yapacağını bildirdi. İşte, Kabine Toplantısı ile ilgili bilgiler.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, ‘Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim.’ dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Programı içerisinde bugün saat 12:00’de AK Parti Grup Toplantısı, saat 14:00’te ise AK Parti Balıkesir-Osmaniye-Tokat-Tunceli 7. Olağan İl Kongrelerine Canlı Bağlantısı yer alıyor.

SON YAPILAN AÇIKLAMALAR

Son toplantı 1 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından millet seslenen Erdoğan, toplantıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde yaptıklarını belirtti.

Uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılığı dikkate aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim-öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebilecek. Bunu da özellikle söylemek zorundayım. Kovid-19 her şeyden tehlikeli ve önemli. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz." ifadelerini kullandı.

Her türlü tedbiri almak zorunda olduklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında ki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar da yürütülecek. Yine vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz. Bu vesileyle belediyelerden ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerinden İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum."

Haberin Devamı

Erdoğan, yaklaşık 11 aydan bu yana sabır ve metanetle tedbirlere riayet eden herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!