Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlama açıklamalarına çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğanın kısıtlama açıklamalarına çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2021 00:45

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar hızlandı. Koronavirüs önlemleri devam ederken vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını öğrenmek istiyorlar. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında en son 11 Ocak'ta yapılmıştı. . Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Covid-19 kısıtlamaları ve aşılama sürecinin ele alınması ön görülüyor. İşte detaylar

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs gündemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Türkiye gündemi ve koronavirüs ile mücadeledeki son durumun ele alındığı kritik toplantısının bu haftaki tarihi henüz netleşmedi. Bakanlar Kurulu genellikle pazartesi ya da salı günleri toplanıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında en son 11 Ocak'ta yapılmıştı. Bu haftaki Kabine toplantısının tarihi ise henüz belli olmadı.

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğanın kısıtlama açıklamalarına çevrildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SON AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan; Salgın tedbirlerinin, faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı, kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

Aşı konusuna da değinen Erdoğan, "Türkiye, dünyadaki tüm aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakından takip etmekte, uygulama aşamasına gelen her ürünle ilgilenmektedir. Halihazırda Çin menşeli bir aşıyı bildiğiniz gibi ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeli bir aşı ile ilgili anlaşmamızı da yaptık ama görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Rus ve İngiliz menşeli açılarla ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz.

Ülkemize gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. İnşallah belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma günü bu kampanyamız başlamış olacak. Tabii en önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız bu amaçla yoğun bir gayret içindedir. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasite yürümeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

BAKMADAN GEÇME!