Kabataş'ta aslında ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Kabataşta aslında ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 16:58

Gezi Parkı eylemleri sonrası Türkiye gündemine gelen ve “Kabataş olayı” olarak anılmaya başlayan konu, siyasetin en sıcak ‘konu başlıklarından biri’ oldu.

Haberin Devamı

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun, başına geldiği iddia edilen olaylar dizisinde şunlar yaşandı:

1 - Kabataş olayının fitilinin ateşlendiği gün 7 Haziran 2013 olarak kayıtlara geçti. Anılan gün, Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklama ile konuyu gündeme getirdi. Erdoğan’ın "Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler" açıklaması ile konu gündemin ilk sıralarına taşındı.

 

2 - Erdoğan’ın açıklamalarından sonra konu hem yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyanın da gündeminde oldu. Develioğlu, kendisi ile görüşen Star gazetesi çalışanı Elif Çakır’a yaptığı açıklamada, belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini dövdüğünü, bebeğini yere fırlattıklarını söyledi. Develioğlu, aynı gazetede yer alan açıklamasının devamında, bazı kişilerin, üzerine idrarlarını yaptığını da söyledi. Bu röportajdan sonra Balçiçek İlter, Abdülkadir Selvi, Sevilay Yükselir, Nihal Bengisu Karaca ve Nagehan Alçı taciz iddialarını sıklıkla gündeme getirdi.

Haberin Devamı

3 - Olayın üzerinden 9 ay geçtikten sonra Kanal D, Zehra Develioğlu'nun Kabataş İskelesi önünde beklediği süreyi içeren kamera görüntüsünü yayınladı. Bu görüntülerde Develioğlu'nun yanından küçük bir grup yanından geçip gidiyordu ve saldırı yoktu. Bir süre sonra Develioğlu'nun eşi geliyordu ve birlikte gidiyorlardı.

4 - Kabataş olayı ile ilgili herhangi bir delil bulunamamış olmasına karşın, 4 Şubat 2015 günü, 13 köşe yazarı "Diliniz Kaba, Vicdanınız Taş" başlığı altında Kabataş olaylarının yaşandığını savunan yazılar yazdı.

5 - Zehra Develioğlu'nun avukatı Fidel Okan ise Facebook sayfası üstünden, "Şu gerçek ki; o ana kadar olaya herkes inanmıştır. Olayın gerçek olmadığını sadece gelin bilmektedir. Olayı ilk abartan yalanlarla süsleyen gelindir. Diğerleri ise yalanlara ekleme yapmıştır" yazarak Kabataş olayının yaşanmadığını itiraf etti.

Haberin Devamı

6 - Kabataş olayına ilişkin yürütülen soruşturma sürecinde de dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olaya ilişkin herhangi bir görüntünün bulunamadığını söyledi. İdrarlı olduğu belirtilen kıyafetler DNA testi için istendi, ancak bu kıyafetler teslim edilmedi. Talep edilmesine rağmen Zehra Develioğlu, bebeğini adli tıp muayenesine getirmedi. Savcı Rasim Işık ve Mehmet Akıllı herhangi bir delil bulamadığı için soruşturmayı kapatma kararı aldı ancak kapatılmadı. Soruşturmaya halen, Savcı Akıllı’nın baktığı sanılıyor.

 



.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!