KA.DER’ den kadın adaylara destek toplantısı

Güncelleme Tarihi:

KA.DER’ den kadın adaylara destek toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 12:50

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, "2015 seçimlerinde kadının yok sayılmamasını istiyoruz. Bu gerçek demokrasi içindir. Eşitlik ilkesine karşı çıkmayın ve gerçek demokrasi için kadınları aday gösterin, diyoruz" dedi.

Haberin Devamı

KA.DER, genel seçimlerde aday olacak kadınlara destek toplantısı düzenledi. 7 Haziran genel seçimlerinde kadın milletvekili sayısının artması için başlatılan "Biz ne diyoruz siz ne anlıyorsunuz" kampanyası hakkında düzenlenen toplantıya KA.DER üyelerinin yanı sıra bazı kadın milletvekili aday adayları katıldı.

Toplantıda konuşan KA.DER Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, " 26 bakanın 1’i kadın, 81 valinin 2’si kadın, 25 müsteşarın 1’i kadın, 30 büyükşehir belediye başkanından 3’ü kadın, yüksek yargı başkanlarından biri kadın, 174 rektörün 14’ü kadın. Bu rakamlara sadece 8 Mart’ta değil, yıl boyunca bakmamız lazım. Çok sayıda aday adayı var. Yeterli sayıda aday adayı yok söylemi geçerli değil. KA.DER olarak biz de siyaset okulları katılımcıları arasından çok sayıda aday adayı olmasından memnunuz. 2015 seçimlerinde kadının yok sayılmamasını istiyoruz. Bu gerçek demokrasi içindir. Eşitlik ilkesine karşı çıkmayın ve gerçek demokrası için kadınları aday gösterin diyoruz" şeklinde konuştu.

OLGUNLUKLA KARŞILAMALARINI BEKLİYORUZ

Karahanoğlu, "başlatılan tanıtım programına liderlerin yaklaşımı nasıl olur?" sorusuna " "Olgunlukla karşılamalarını bekliyoruz. Bunun arkasındaki espriye gülüp geçmemelerini arkasındaki fikri anlamalarını istiyoruz. İnşallah bizi mahcup edecek bir tabloyla çıkmayız. Oran yine düşük çıkarsa ikinci kampanyayı da yapabiliriz" yanıtını verdi.

Toplantının sonunda katılımcılara Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın resimlerinin bulunduğu dövizler dağıtıldı. Katılımcılara genel başkanların karşısında bir kadın aday bulunan dövizlerdeki baloncuklara düşüncelerini yazmaları istendi. Katılımcılar da baloncuklara kadın adaylarının düşüncelerini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!