JPost: İsrail Türkiye’nin yeni tavrından memnun

Güncelleme Tarihi:

JPost: İsrail Türkiye’nin yeni tavrından memnun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 09:30

Feridun Sinirlioğlu liderliğindeki Türk delegasyonunun Washington’a yaptığı ziyaretin ardından ABD Kongresi ve Yahudi toplumu Türkiye’nin söylemlerinde bir değişiklik gözlemlediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Ancak Türkiye'nin sözlerinin arkasını icraatlarla doldurması gerektiği belirtildi.

 

Delegasyonun Mavi Marmara baskını sonrası yaşanan sürtüşmeleri “dostlar arasında” bir olay olarak nitelendirdiği bildirilmişti.

 

Demokrat bir Kongre üyesinin Türkiye’yle ilgili meseleler konusunda çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen yardımcısı “İsrail’le dost olma arzularının arkasında bir şeylerle desteklenmeli. Şimdiye kadar benim gördüğüm şey bir halkla ilişkiler çalışması” dedi.

Haberin Devamı

 

Yardımcı, “İcraatların sesi sözlerden daha iyi duyulur” dedi. Kaynak, Türkiye’nin dostluk ifadelerini “duymaktan memnun olduğunu” belirtti ancak “Bunu söylemek zorunda kalmalarının üzücü bir durum. Daha önce hiç böyle bir şey söylemek zorunda kalmamışlardı” dedi.

 

Sinirlioğlu’yla görüşen Yahudi toplumu liderleri de söylemi anlamlı hale getirecek eylem beklediklerini belirtti. Kapalı kapılar ardında yapılan toplantılara katılan ve adının gizli kalmasını isteyen bir isim “İsrail’le ilişkilerini ciddiye aldıklarına işaret eden faaliyetler görmek istiyorum. Örneğin İsrail Büyükelçisi geri gönderilebilir. Hepimiz bunu bekliyoruz” dedi.

 

Yahudi liderlerinden biri de, “Türkiye çizgiyi aştığından kaygılı ve geri dönmek için bir yol bulmak zorunda. Dikkatlerini çekmeyi başardık” dedi.

http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


http://twitter.com/HurriyetPlanet


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!