Japonya Başbakanı, kameralar karşısında Fukuşima balıklarından yedi

Güncelleme Tarihi:

Japonya Başbakanı, kameralar karşısında Fukuşima balıklarından yedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 01:31

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Fukuşima'daki nükleer facianın ardından atık depolarından okyanusa sızıntı olan bölgedeki balıkçılığı geliştirmek için buradan avlanan balıkları kamera karşısında yedi.

Haberin Devamı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 2011 yılındaki depremin ardından meydana gelen tsunamide ağır hasar gören ve bir nükleer faciaya dönüşen, bundan iki yıl sonra da nükleer atık içeren yeraltındaki depolarından her gün yaklaşık 300 ton kirli suyun okyanusa aktığı ortaya çıkan bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

SHINZO ABE FUKUŞİMA'DAN ÇIKAN BALIĞI YEDİ / FOTO GALERİ

Abe, nükleer santralin yakınlarındaki Soma balıkçı limanına yaptığı denetimler sırasında, buradan avlanan deniz ürünlerini kameralar karşısında yiyerek "tehlike yok" mesajı vermeye çalıştı.

Felaketin bölgeye verdiği ekonomik zararın önüne geçmek amacıyla Fukuşima'daki deniz ürünleriyle ilgili yanlış anlamayı silecek doğru bilgiler verileceğini aktaran Abe, "Umarım tüm Japonya'daki insanlar buraya gelip bu ürünlerin güvenli ve lezzetli olduğunu görürler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Abe'nin bu çıkışının bir benzeri yıllar önce Türkiye'de de yaşanmıştı. Çernobil nükleer faciasının hemen ardından, 1986 yılında dönemin Ticaret Bakanı Cahit Aral, Karadeniz'den toplanan çayların güvenli olduğunu göstermek için kameralar karşısında çay içmişti.

Japonya Başbakanı, kameralar karşısında Fukuşima balıklarından yedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!