Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 13:09

KONYA Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda, şehiriçindeki satıcılara dağıtılmak üzere hazırlanan korsan 9 bin 500 CD ve DVD, 128 bin 500 CD kutusu ve kartonet, kamyona yüklenirken ele geçirildi. İşyerinde yapılan aramada da 6 bilgisayar kasasına aynı anda 54 CD ve DVD yazabilen yazıcı eklenmesi polisleri bile şaşırttı. Şüpheliler, polisi karşısında görünce, “Çöpe atacaktık” dedi.

Haberin Devamı

Polis, aldığı ihbar üzerine Selçuklu İlçesi'ndeki bir işyerine baskın düzenledi. ‘Virüs-2’ adı verilen operasyonda, kamyona yüklenen korsan 9 bin 500 CD, DVD ve PC oyunu, 128 bin 500 CD kutusu ve kartonet ele geçirildi. İşyerinde yapılan aramada da korsan CD yazımında kullandığı belirlenen 6 bilgisayar kasasına el kondu. Özel montaj bilgisayar kasalarının her birine 9 yazıcı yerleştirildiği anlaşıldı. Bilgisayar kasalarında aynı anda 54 CD'nin basılabileceği öğrenildi.
Haklarında işlem başlatılan iki şüphelinin, polisi karşılarında görünce, “Yasak olduğunu anlayınca çöpe atacaktık” dedikleri öğrenildi. Yaklaşık 15 gün önce gerçekleştirilen ‘Virüs-1’ operasyonunda 20 bin korsan CD, DVD, VCD ile PC oyunları ele geçirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!