Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Gözler yazılı ve sözlü sınav tarihinde!

Güncelleme Tarihi:

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021 Gözler yazılı ve sözlü sınav tarihinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 18:39

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları, başvuru işlemleri sonrası adayların gündemine geldi. 31 Ocak'ta tamamlanan Jandarma Genel Komutanlığı 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurularının sonuçları, yapılan değerlendirme sonrası ilan edilecek. Başvuruları uygun görülen adaylar yazılı sınava katılacak. Lisans, önlisans ve lise mezunu adaylara yazılı sınav yapılmayacak olup, yazılı sınav notu olarak KPSS puanının yüzde 20’si alınacak. Gözler şimdi jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçlarında. İşte, uzman çavuş alımı başvuru ve sınavları ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

5 bin uzman erbaş alımı başvuru sonuçları son gelişmeler ile takip ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığına 3 bin 770 jandarma, 925 lojistik alt branşlı, 265 muhabere, 14 at bakıcısı, 13 bot serdümeni, 10 havacılık ve 3 kurbağa adam branşlarında olmak üzere 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru sonuçları değerlendirmenin ardından jandarma.gov.tr internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuru ile açıklanacak. Ancak başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma uzman çavuş alımı başvuruları 21-31 Ocak 2021 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleşti.

Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz kesinleşmedi. Ancak sonuçların ilerleyen haftalarda açıklanması ön görülüyor.

Haberin Devamı

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecektir.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021 Gözler yazılı ve sözlü sınav tarihinde

YAZILI SINAV KONULARI

(a) İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylara yazılı sınav uygulaması yapılacaktır. Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak olan sınav (20) puan üzerinden değerlendirilecek
ve adayların en az (10) puan alması gerekmektedir.

(b) Lisans, önlisans ve lise mezunu adaylara yazılı sınav yapılmayacak olup, yazılı sınav notu olarak KPSS puanının %20’si alınacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

(a) Adaylara uygulanacak FYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3’te belirtilmiştir. Belirtilen FYS barajlarını geçen adaylar mülakat ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

(b) Adaylar yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getirecektir.

(c) Fiziki Yeterlilik Sınavına katılacak adaylar, herhangi bir sağlık kuruluşundan alacakları en az bir hekim imzalı “Adayın spor yapmasında sakınca yoktur.” ibareli durum bildirir hekim raporu getirecektir (Son bir hafta içerisinde alınmış olan),

Haberin Devamı

(ç) Fiziki Yeterlilik Sınavının yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda (Devlet hastanelerinden alınan en az üç hekim imzalı raporla) olan adaylar dilekçe ve raporları ile önceden müracaat etmeleri durumunda sınav takvimi içerisindeki başka bir günde sınava alınıp alınmayacakları hususu değerlendirilecektir.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021 Gözler yazılı ve sözlü sınav tarihinde

UYGULAMALI MESLEK BİLGİSİ SINAVI

(a) Uygulama sınavı gerektiren branşlara müracaat eden adaylar hangi branşa müracaat etmişse o branşta uygulamalı meslek sınavına tabi tutulacaktır. Uygulamalı meslek sınavı 30 puan üzerinden değerlendirilecek, adayın başarılı olabilmesi için 15 ve üzerinde puan alması gerekmektedir (Uygulama sınavından 15 puanın altında not alanlar mülakat sınavına alınmayacaktır).

Haberin Devamı

(b) Adayların uygulamalı ve yazılı sınavdan başarılı sayılabilmesi için; Lisans, Önlisans ve Lise mezunları için KPSS notunun %20’si, İlköğretim (Ortaokul) mezunları için ise yazılı sınav notunun Uygulamalı Meslek Bilgisi sınav notu ile toplanması sonucunda elde edilen puanın, 25 puan ve üzerinde olması gereklidir.

MÜLAKAT SINAVI

(a) Yazılı, Ön Sağlık Muayene, FYS (Spor) ve uygulamalı meslek bilgisi sınavlarında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına alınacaktır.
(b) Mülakatta; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Sınav mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru-cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

BAKMADAN GEÇME!