İztuzu için son söz: DALÇEV'e yol göründü

Güncelleme Tarihi:

İztuzu için son söz: DALÇEVe yol göründü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 00:13

MUĞLA 1’inci İdare Mahkemesi, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş.’nin (DALÇEV) açtığı davayı reddetti. 

Haberin Devamı

Ortaca Belediyesi’nin işlettiği İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014’te Muğla Valiliği bünyesindeki Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi’nin yaptığı ihaleyle, DALÇEV'e verilmişti. Mahkeme, 6 Mayıs’taki kararında, İztuzu Plajı gibi yerlerin işletme hakkının özel bütçeli idarelere ihalesiz verilebileceğinin düzenlendiği, protokol imzalanan üniversitenin de bu kapsamda olduğunu belirtti. 

‘HUKUKA AYKIRI DEĞİL’
Kararda, plajı nasıl ve kiminle işletilmesine de bakanlığın karar vereceği, işletme hakkının üniversiteye verilmesinin mevzuatta yer aldığı vurgulanıp ‘İşlemde hukuka aykırılık görülmemiştir’ denildi. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Üyesi Meral Metin,  DALÇEV’in 23 Mayıs’ta deniz yoluyla iki jeneratör ve bir iş makinesi getirmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'TEMYİZE GİDEBİLİRİZ'
DALÇEV AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, şöyle konuştu: “Üniversite, işletme hakkı bizde olan büfede işgalci durumundadır. Bu Yargıtay kararı ile sabittir. Gerekirse mahkeme kararını temyize götürebiliriz.”

Kararı sevindirici bulan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Sözcüsü avukat Berna Babaoğlu ise “Bu karar, plajda DALÇEV’in hiçbir hakkı olmadığını bir kez daha onaylamaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!