İzmir'i soyan çete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmiri soyan çete yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 15:20

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in yanı sıra 4 ili kapsayan ve “Gökkuşağı” adını verdikleri operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, piyasaya sahte para sürme, kopya kredi kartı hazırlama ve kullanma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu satma, change (motor ve şasi numarası değiştirilmiş) oto ve sahte belge düzenleme, izinsiz tarihi eser bulundurma gibi suçlara karıştıkları ileri sürülen 26 kişiyi yakaladı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaklaşık 3 aydır sürdürdükleri takibin ardından, dün sabaha karşı operasyon başlattı. İzmir'in yanı sıra, Manisa, Kütahya, Balıkesir ve Muğla'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, belirlenmiş çok sayıda ev ve iş yerine baskın düzenlendi.

ÖZEL HAREKATLI OPERASYON

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin de katıldığı EVKA-3 semtindeki operasyonda, örgütün elebaşısı olduğu ileri sürülen Z.M, kız arkadaşının adına kiraladığı villada silahıyla gözaltına alındı.

Z.M'nin, Bornova'da Uysal Aksu (33) ile Alayı Bulut'un (25) ölümü, Murat Çelik (30) ile Cuma Aygün'ün (25) ise yaralanmasıyla sonuçlanan otomobilin taranması, Kemalpaşa'da ise Ahmet Amil'in tabancayla öldürülmesi olayının faili olarak arandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar kapsamında, Z.M'nin yanı sıra, örgütte önemli roller üstlenenlerin de aralarında bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

DOSYALARI KABARIK

Operasyonda yapılan aramalarda, 1 kalaşnikof tüfek, uzun namlulu silaha ait mekanizma, aralarında “hayalet tabanca” olarak da adlandırılan Glock marka silahın da bulunduğu 6 ruhsatsız tabanca, namlusu değiştirilerek mermi atar hale getirilmiş 4 gaz tabancası, sahte ruhsatlı 3 tabanca, 3 pompalı av tüfeği, 227 mermi, 110 boş kovan, silah ve mermi yapımında kullanılan malzemeler, soğuk mühür basımında kullanılan pres makinesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 6 sahte mühür, Konak Nüfus Müdürlüğü'ne ait 3 sahte mühür, kredi kartı bilgilerini kopyalamada kullanılan 2 enkoder cihazı, kopyalanan bilgiler yüklenilerek değişik kişiler adına düzenlenmiş 58 kredi kartı, sahte kimlik ve sürücü belgeleri, 8 otomobil, 305 sahte altın, 200 gram esrar ile tarihi değeri olan 1 bronz heykel, 40 parça muhtelif eser ve 2 sikke ele geçirildi.

Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları ileri sürülen zanlıların, uluslararası düzeyde kredi kartları bilgilerine ulaştıkları, bilgilerini kopyalayarak alışveriş yaptıkları, anlaştıkları iş yerlerinde kredi kartlarını kullandıkları, piyasaya sahte para sürdükleri, silah kaçakçılığı yaptıkları, uyuşturucu madde bulundurdukları ve sattıkları, iş yeri kurşunlama olaylarına karıştıkları, change ve çalıntı otomobillere sahte belge düzenledikleri, sahte kimlik belgeleri hazırladıkları, gümrük kaçakçılığı ve dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Zanlıların sorgulanmaları için Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 3 gün süre alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!