Kurban paraları Pensilvanya'ya

Güncelleme Tarihi:

Kurban paraları Pensilvanyaya
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 15:26

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında 5 Eylül günü sabah saatlerinde istihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yürütülen operasyonlarda toplam 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şahıslarda bulunan fotoğraflar dikkat çekti. Şüphelilerin mesajları da çok dikkat çekti. 185 bin TL'lik kurban bağışının sadece 47 bin TL'si kurban için Hindistan'a gönderilmiş. Konuşmalarda ise dikkatli olunmasını istedikleri görülüyor. İzmir'de esnaf olan ve terör örgütünün 'kadim abisi' olarak bilinen, örgüt üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişinin Yusuf Bekmezci olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

16 Mayıs 2016 da yapılan FETÖ operasyonunun devamı niteliÄŸindeki operasyonda şüphelilerin birçoÄŸunun esnaf olduÄŸu, FETÖ toplantılarına katıldıkları, terör örgütüne himmet ve kurban baÅŸlığı altında finansal destek saÄŸladıkları, toplanan kurban paralarının yurtdışında kesileceÄŸini iddia ederek vatandaÅŸların kandırıldığı tespit edildi.Â

Kurban paraları Pensilvanyaya

KURBAN PARALARI PENSÄ°LVANYA'YA

Kurban paralarının Pensilvanya'ya gönderildiği makbuzlar da operasyonda  ele geçirildi.  Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ile Fethullah Gülen ile çektirmiş oldukları fotoğraflar bulundu.

Haberin Devamı

Bulunan fotoğraflar arasında Savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Enes Kanter'in olduğu bir kare de var. Fotoğrafların bu kişilerin sosyal medya hesaplarından bulunduğu belirtiliyor. Yazışmalara ilişkin görüntülerin ise ByLock programından elde edildiği iddia ediliyor.

İzmir'de esnaf olan ve terör örgütünün  'kadim abisi' olarak bilinen, örgüt üyeleri arasındaki  her türlü  anlaşmazlığı  çözen kişinin Yusuf Bekmezci olduğu iddia edildi. 

Güneş Sürücü Kursları Sahibi Recep Güneş, terör örgütünün İzmir Adliyesi'ndeki yapılanma sorumlusu imamı konumundaki Mustafa Sayın Erdoğan, Doğu Anadolu sorumlusu İhsan İnal ve Güneydoğu Anadolu sorumlusu Mehmet Kocatürk'ün firari şüpheliler arasında olduğu bildirildi.Firari şüpheliler arasında Alfemo mağazalarının sahibi Hacı Ramazan Davulcuoğlu'nun bulunduğu da öğrenildi. 

"BANK ASYA'DAN PARA ÇEKMEYİN" MESAJI

ByLock'tan çıktığı belirtilen yazışmalarda da ilginç diyaloglar dikkat çekiyor. Bank Asya ile ilgili sürecin başladığı döneme ait olan bir mesajda, "Bankasya'dan paramızı çekmeyelim, mücbir ihtiyaç söz konusu ise vade tarihini beklemeyi tavsiye ediyoruz. Seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'da yoğunluklu bir para çekimi oldu. Bu durumu hadim abiler üzerinden durdurmak gerekiyor. Panik havasını dağıtmamız lazım. Konu H.E. arzedildi, uygun gördü" deniliyor.

Haberin Devamı

Bir mesajda "Amerika genelinde yapılan otel programlarında genel olarak iyi geçtiği anlatıldı. H.E.ye Şerif Ali Tekalan abi söz aldı programlardan birkaçına FBI'dan üst düzey temsilcilerin konusmacı olarak katıldığını belirtti" deniyor. 

185 BİN LİRADAN 47 BİN TL'Sİ KURBAN İÇİN...

Operasyonda ’bylock’ programında da önemli detaylar bulundu. Özellikle grup yazışmalarında, üyelerin dikkatli olmaları isteniyor. Bunun yanı sıra yine ele geçirilen makbuz kayıtlarından 185 bin 433 TL’lik kurban bağışının, 91 bin TL’sinin merkez kuran ödemesi olarak Pensilvanya’ya, 100 TL’sinin yol ücretine, 9 bin 750 TL, 3 bin TL, 15 bin TL, 19 bin 500 TL’nin de çeşitli ödemeler için ayrı ayrı ayrıldığı belirlendi. Vatandaşlardan bağış olarak toplanan 185 bin 433 TL’den sadece 47 bin 933 TL’nin fakir insanlar için kurban kesilmesi amacıyla Hindistan’a gönderildiği saptandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!