İzmir'deki hain saldırıya tepkiler

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki hain saldırıya tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 15:58

İzmir Foça'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. Hain saldırıda bir er şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Devletin zirvesinden hain pusuya tepki yağdı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: TERÖRÜN YAYILMA NOKTASINDA ATTIĞI ADIMLARIN BİR BAŞKA ÖRNEĞİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Foça'daki askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin, “Bu maalesef terörün yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği” dedi.

BAKAN BAĞIŞ: NE KADAR HAİN OLABİLECEKLERİNİN BİR GÖSTERGESİDİR

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Başkanı Ahmet Oğraş’ı Ortaköy’deki AB Ofisi’nde kabul etti. Görüşme sırasında basın mensuplarının bugün Foça’da yaşanan terör saldırısına yönelik sorusunu da yanıtlayan Bağış, "Eli kanlı terör örgütünün son zamanlarda Ramazan’dan hiçbir nasibini almadan kan dökme konusundaki girişimlerini arttırma çabaları aslında bu uyuşturucu, rant, insan kaçakçılığı çetesinin, kendi rantlarının bozulmasını, barışı, bu ülkede dostça yaşamayı engellemek için ne kadar da hain olabileceklerinin bir göstergesidir. Milletimizin başı sağolsun. Ama devletimiz bu konuda gerekli bütün çalışmaları yapmaktadır. Şu anda ilgili bütün kurumlar, birimler bütün hassasiyetleriyle konu üzerinde çalışmaktadırlar. Sayın Başbakanımız bu konuda zaten gerekli btün açıklamaları yaptı. Bundan sonraki süreçte de yine birlik ve beraberliğimizle, demokrasimizden tek bir geri adım atmadan bu ülkenin kalkınmasında, özgürleşmesinde geri adım atmadan ama terörle mücadelede de en kararlı yöntemleri uygulayarak inşallah bu sorunla da el ele, hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz" diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu kapsamda, hem terörü hem de bölgemizde yaşanan dış gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni 14 Ağustos 2012 günü olağanüstü toplantıya çağırdık. Hükümetin bu çağrımıza kulak vererek TBMM'nin olağanüstü toplanmasına katkı vermesi artık daha da önemli hale gelmiştir. Milli iradenin mabedi olan TBMM, her türlü sorunun konuşulacağı, tartışılacağı ve çözümünün bulunacağı mekandır. Unutulmamalı ki TBMM'den kaçmak milli iradeden kaçmaktır. Milletvekillerine bilgi vermemek, millete bilgi vermemektir. TBMM'de grubu bulunan partilere yönelik çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. 14 Ağustos 2012 Salı günü biz CHP olarak TBMM'de olacağız. Sizler de TBMM'ye gelerek terörle mücadeledeki kararlılığımızı dosta düşmana göstermemize katkı verin.

Haberin Devamı

Şehit Erimiz Özkan Ateşli'ye Allah'tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞRU: HAİNLERE VERİLEN TAVİZLERLE NEREYE VARILACAK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, terörü ve destekçilerini şiddetle kınadı.

Doğru, açıklamasında şunları kaydetti:

“2002 senesinde durdurulup, gerileyen bölücülük ve terör, AKP iktidarıyla beraber yükselerek bu duruma gelmiştir. Her gün yeni yeni saldırılar olmakta askerlerimiz, vatandaşlarımız yaralanmakta, şehit olmaktadırlar. Gelinen bu durumun sebebi, terör örgütü ve yandaşlarına verilen tavizlerden dolayıdır. Terör örgütü bu yaptığı ile kalmakta, hesap sorulmamaktadır. Bu durum da örgütü güçlendirmekte ve sorunları arttırmaktadır. Son on yıldan beri verilen tavizler ve müsamahalar sonucu ülkemiz bölünme aşamasına gelmiştir.”

Hükümeti eleştiren Doğru, bazı bakanların terörle mücadele yerine müzakere ettiğini, sonuçta ülkenin kan gölü haline geldiğini kaydetti. Doğru, milletin birlik ve beraberliğinin bozulduğunu, düşmanlıkların arttığını savunarak, “Hainlere verilen tavizlerle nereye varılacaktır?” ifadesini kullandı.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: BU KALLEŞ, KAHPE BİR KURŞUNDUR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terörle mücadele eden güvenlik güçleri ile iradenin yanında olunması gerektiğini söyledi.

Vural, terörle mücadelenin yanında olunması ve güvenlik güçlerinin cesaretinin kırılmaması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
“Bu kalleş, kahpe bir kurşundur. Bunun neresi meşrudur? Kan dökenleri demokrasi taraflısı gibi sunanlara, siyasi partilere sesleniyorum; bu insanları öldüren, hedef alan, gözünü kan bürümüşlerin dayattığı çözümleri Türkiye'ye hazmettirmek isteyenler, bunun neresi demokrasi, herkes aklını başına alsın. Benim askerim ölüyor, sivil vatandaşlarım yaralı. Kimleri cesaretlendirdiğinizi biliniz.”

TGF GENEL BAŞKANI SERTEL: TÜRK HALKI KESİN VE SOMUT ADIMLAR BEKLİYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Türk halkının bundan sonraki süreçte, kesin, somut, etkili ve kalıcı adımlar beklediğini kaydetti.

Bu saldırının, terörün en doğusundan en batısına, bu ülkenin her köşesine yayıldığını, çirkin yüzünü her fırsatta gösterir hale geldiğini ve içinden çıkılamayan bir soruna dönüştüğünü gösterdiğini aktaran Sertel, “Türk halkı bundan sonraki süreçte kesin, somut, etkili ve kalıcı adımlar beklemektedir. Hiçbir annenin, babanın, kardeşin, eşin, evladın şehit acısı yaşamasını istemiyoruz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü içinde yaşamak isteyenler, dış güçlerin desteği ile bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı her zaman tek yürek olacaktır” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ: LANET OLSUN

Fenerbahçe Kulübü, İzmir'in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak “Lanet olsun” başlıklı kınama mesaj yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Foça'da sabah saatlerinde hainlerin kurduğu tuzakla yine bir Mehmetçiğimiz şehit oldu. Sabah saat 08.00'de İzmir Foça'da askerleri taşıyan bir otobüsün hemen yanında büyük bir patlama oldu, ardından ikinci patlamanın gelmesiyle uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler bir askerimizi şehit ettiler. Foça'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden askerimize Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralı askerlerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!