İzmir'de tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 19:27

İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda, Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait 36 parça tarihi eser ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, daha önceden tarihi eser kaçakçılığı suçundan sabıkaları bulunan F.S. (56) ve S.D'nin (50) ellerindeki tarihi eserlere müşteri aradığı istihbaratı üzerine takip başlattı.

Alıcı gibi davranarak şüphelilerle irtibat kuran polisler, 3'ü altın, toplam 36 parça tarihi parayı 10 bin lira karşılığında almak için anlaştı. Bornova'daki İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde alışveriş için buluşmaya gelen F.S. ve S.D, polisler tarafından yakalandı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada, 3 altın sikke, 2 kolye ucuyla 32 bronz sikke ele geçirildi.

İzmir Müze Müdürlüğüne gönderilen eserlerden 22 bronz sikkenin Helenistik döneme, 6 bronz sikkenin Roma, 3 bronz ve 3 altın sikkenin de Doğu Roma dönemine ait olduğu belirlenirken, 2 kolye ucunun da tarihi değere sahip olduğu ve döneminin araştırıldığı bildirildi. Gözaltındaki zanlıların, inşaat işi yaptıkları ve kazı sırasında bu eserlere rastladıklarını ileri sürdükleri öğrenildi. Aynı suçtan daha önce de yakalandıkları bildirilen zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!