İzmir'de IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 07:50

İzmir'de terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan şüphelilerin geçen yıl Adana ve Mersin’de HDP il merkezlerine yönelik bombalı eylem yapan ve ’canlı bomba’ olma ihtimaline karşı aranan Savaş Yıldız’ı eğiterek çatışma bölgelerine gönderen kişiler oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

 İzmir'de IŞİD terör örgütü adına faaliyet gösteren, çatışma bölgelerine eleman kazandıran, çatışma bölgelerine giderek bizzat oradaki çatışmalara katılan şahıslara yönelik bu sabah 06.00'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. 

İzmirde IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı
İzmir merkezde 14 adres ve Kemalpaşa'da bir adrese yapılan nefes kesen operasyonda yakalanan şüphelilerin Adana ve Mersin HDP İl başkanlıklarına yönelik bombalı eylem yapan ve canlı bomba olma ihtimaline karşı aranan Savaş Yıldız'ı eğiten ve çatışma bölgelerine gönderen kişiler oldukları tespit edildi.

Eğitimlerin Suriye'de çatışma bölgesinde verildiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

İzmirde IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı
PAZARCILIK YAPARKEN BAĞLANTI KURMUŞ

İzmir’de, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortak operasyonunda, gözaltına alınan IŞİD üyelerine yönelik, çarpıcı ayrıntılar da ortaya çıktı. 2015 yılında Adana ve Mersin HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılarda bulunan Savaş Yıldız’ı da eğittikleri belirlenen grubun liderliğini 'Sarı Murat' olarak bilinen M.B.’nin yaptığı öğrenildi. M.B.’nin, semt pazarlarında pazarcılık yaptığı, buralarda muhafazakar olarak tanığı hem esnaf arkadaşlarıyla, hem de müşterileriyle yakınlık kurduğu öğrenildi.

GÖKSU MAHALLESİ’NDE MESCİT KURDU

Sonrasında ise M.B.’nin bağlantı kurduğu bu kişileri, Buca Göksu Mahallesi’ndeki mescide götürdüğü tespit edildi. Burada M.B.’nin, dini eğitim verdiği kişilere IŞİD propagandası yapıp, örgüte sempati kazanmalarını sağladığı saptandı.

Yaklaşık 4 ay süren eğitimden sonra bu kez örgüte kazandırdığı bu kişileri, Suriye’de bağlantılı olduğu IŞİD yöneticilerine gönderdiği ve oralarda da silah ile bomba eğitimi almalarını sağladığı belirlendi. M.B.’nin bugüne kadar İzmir’den 10 kişiyi, aynı yöntemle örgüte kazandırdığı Suriye’de savaşmalarını sağladığı ortaya çıktı. Bu kişilerden 2’sinin de çatışmalarda hayatlarını kaybettikleri, polisin istihbarat bilgileriyle teyit edildi.

Haberin Devamı

HDP BOMBACISI YILDIZ SAYESİNDE GRUBA ULAŞILMIŞ

Bu arada İzmir’i kendilerine merkez seçen M.B.’nin IŞİD hücresi, HDP’ye yönelik bombalı saldırılardan sonra kimliği tespit edilen Savaş Yıldız sayesinde deşifre oldu. Savaş Yıldız’a yönelik araştırma yapan polisin terör ve istihbarat birimleri, Adana’da oturan Savaş Yıldız’ın 2014 yılında İzmir’e gelip M.B.’nin yanında dini eğitim aldığını tespit etti. Polis operasyonda, M.B.’nin mescit olarak kullandığı Göksu Mahallesi’ndeki bina altındaki dükkanda da arama yaptı. M.B.’nin dini eğitimi, burada müritlerine verdiği saptandı.

ARANAN 'CANLI BOMBA' SURİYE’DE YAKALANMIŞ

Bu arada, M.B.’ye yönelik olarak istihbarat birimlerinin araştırmalarında, Türkiye’de ’canlı bomba’ olabileceği iddiasıyla aranan, 2015 yılında Adana ve Mersin HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılarda bulunan Savaş Yıldız’ın, geçen ay içerisinde YPG tarafından Suriye’de yakalandığı belirlendi. Burada YPG’ye ait televizyon kanalına itiraflarda da bulunan Savaş Yıldız, Adana’da IŞİD saflarına nasıl katıldığını, ardından İzmir’e gelip M.B.’den aldığı eğitimi anlattı.

Haberin Devamı

Savaş Yıldız’ın, son olarak HDP’nin parti binalarına yönelik bombalı saldırıları da yine aynı kayıtta anlattığı belirtildi. (Taylan YILDIRIM- Mehmet CANDAN/İZMİR - DHA)

İzmirde IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!