İzmir'de El Kaide operasyonu: 7 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde El Kaide operasyonu: 7 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 13:26

İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü El-Kaide'nin “Selefi Düşünce Kanadı” üyesi oldukları ileri sürülen 7 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Zanlıların, önceki operasyonlarda İzmir'de darbe yiyen gruplarını tekrar canlandırmak istedikleri, ayrıca bilgisayar oyun salonları, internet kafeler gibi yerlere giden ortaöğretim çağı çocuklarına yönelik çalışma yürüterek, kendi sohbet ortamlarına çekip, taraftar kazanma çabasında oldukları iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in Buca ve Torbalı ilçelerinde 4 ay önce düzenlenen iki ayrı operasyonda darbe yiyen terör örgütü El-Kaide bünyesindeki “Selefi Düşünce Grubu” üyelerinin, yeni yapılanma içerisinde girdiklerini belirledi. Gruba yönelik takip başlatan polis, daha önceki operasyonda yakalanarak cezaevine konulan terör örgütü üyelerinin yakınları oldukları belirlenen kişilerin, bu oluşumu canlandırmak istediklerini ve taraftar kazanma amacıyla girişimlerde bulunduklarını tespit etti.

Haberin Devamı

Polis, Buca'da düzenlediği operasyonda, A.K. (34), A.İ. (23), V.B. (29), M.A.Y. (27), M.T. (23), Y.E. (21) ve İ.K'yı (26) yakalayarak gözaltına aldı.
Terör örgütünün İzmir ayağını canlandırma düşüncesindeki zanlıların, kendilerine taraftar toplamak amacıyla internet kafeler ve bilgisayar oyun salonlarına gittikleri, buradaki ortaöğretim çağındaki çocuklarla yakınlık kurmaya çalıştıkları, etkileri altına alabilecekleri çocukları sohbet evlerine çağırdıkları iddia edildi.

İlçede berberlik yapan A.İ'nin de kendi iş yerine gelen çocuklara aynı şekilde yaklaştığının tespit edildiği ileri sürülürken; polisin, zanlılara yönelik izleme sırasında, birçok çocuğun ev toplantılarına katılmak için ikna edildiğini belirlemesi ve daha fazla etki altına alınmalarını engellemek amacıyla operasyonu başlattığı öğrenildi.
Zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!