İzmir'de binlerce insan Ata'sı için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde binlerce insan Atası için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 14:59

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Atatürk’e Saygı Yürüyüşü’ne 5 bine yakın İzmirli katıldı.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 73’üncü yıldönümünde Atatürk’e Saygı Yürüyüşü, Alsancak Vapur İskelesi önünden başladı.

İZMİR'DE BİNLER ATATÜRK İÇİN YÜRÜDÜ / FOTO GALERİ

Yürüyüşe CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Aytun Çıray, Musa Çam, Erdal Aksünger, CHP’li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklerin temsilcileri ile 5 bine yakın İzmirli katıldı. İzmirliler yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk fotoğraflarıyla ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’İzmir seninle gurur duyuyor’, ’Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganları atarak ve marşlar söyleyerek yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranda, Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde ses kaydı ile Ulu Önder’in vefatının ardından dünya liderlerinin ve dünya basınının söylediği sözler, yazılan yazılar yayınlandı. Burada bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulu Önder’e duyulan özlemi dile getirdi. Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi ve örnek bir devrimci, insanlık tarihinin unutulmazlarından, ülkemizi ve milletimizi uçurumun kenarından kurtaran, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun büyük mimarı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ne mutludur ki, bizim Atamız savaş ustalığını diplomasiyle yoğurup emperyalizme diz çöktüren askeri bir deha, ezilen tüm halklara ve ülkelere örnek olan evrensel bir kahraman, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ diyerek, insanlığa büyük bir ideal armağan etmiş örnek bir devlet adamıdır."

Atatürk’ün tebaayı halka, kulu yurttaşa çeviren gerçek bir devrimci, halkıyla birlikte ‘az zamanda çok işler’ başaran gerçek bir önder olduğunu, en büyük görevimizin cumhuriyeti gelecek kuşaklara teslim etmek olduğunu anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu görevi yerine getirirken, yol göstericimiz ve çalışma gücümüz, kuşkusuz O’nun ilke ve devrimleri olacaktır. Bize yakışan, umutsuzluk ve teslimiyet değil, onun gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda, bilimle, sanatla ve kararlılıkla yürümektir. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerin yol göstericiliğinde gelişen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!