Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 07:47

İzmir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki ‘mahrem imamlara’ yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 59 şüpheli hakkında Ankara merkezli 29 ilde, yakalama ve gözaltı işlemi uygulanmak suretiyle operasyon yapıldı.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nin sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde faaliyet gösteren 'mahrem imamlara' yönelik soruşturma başlattı. Araştırma ve itirafçı beyanlarından elde edilen bilgiler doğrultusunda yürütülen soruşturmada; FETÖ'nün TSK yapılanmasında tesadüfle açıklanmayacak şekilde örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat kullandıkları belirlenen, örgüt evlerinde askeri okul sınavlarına öğrenci hazırladıkları, askeri okulları kazanan öğrencilerle okul ve askerlik mesleği sürecinde ilgilendikleri tespit edilen ve Bank Asya'da hesapları bulunan 12 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine İzmir merkezli 7 ilde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kamu ve özel sektörde farklı meslek ve iş kollarında faaliyet gösteren 12 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

ANKARA MERKEZLİ 29 İLDE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından 2011-2013 yılları arasında yapılan KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sınav sorularının usulsüz şekilde alınarak, sınav öncesi örgüt mensuplarına dağıtılmak suretiyle haksız menfaat temin edilmesine yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık suçlarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında; 59 şüpheli hakkında Ankara merkezli 29 ilde, yakalama ve gözaltı işlemi uygulanmak suretiyle operasyon yapıldı.

MERSİN MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON

Mersin merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine finansal destekte bulundukları iddia edilen 44 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bazı adreslerde örgüt lideri Fethullah Gülen'in kitapları ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün güncel yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler, örgütle bağlantılı yapılarda görev aldıkları, örgüte ve hükümlülere finansal destekte bulundukları, hücre tipi yapılanmalarda yöneticilik yaptıkları ve örgütün çözülmesini önlemeye yönelik çalışmalar yürüttükleri iddia edilen 44 şüpheliyi tespit etti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine şüphelilerin yakalanması için Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin, Hakkari, Şanlıurfa ve Kocaeli'nde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipleri, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde aramalarda yapan ekipler, örgüt lideri Fethullah Gülen'in kitaplarının da bulunduğu birçok suç deliline el koydu. Polisin adreslerdeki aramaları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!