İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde patlama

Güncelleme Tarihi:

İzmir Emniyet Müdürlüğünde patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2005 09:56

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka'daki hizmet binasının dördüncü katında patlama meydana geldi. İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, şizofren olduğu belirlenen gencin evinden getirilen malzemelerin kendi kendine reaksiyona geçmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu katta gerçekleşen patlama sonrasında yangın çıktı. Yangında dumandan zehirlenen sivil polisler A.Ç. ile S.G., Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif şekilde yaralanan bomba imha uzmanı polisler A.Ç. ile S.G, tedavileri tamamlanarak, taburcu oldular.

İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken, bina çevresinde güvenlik önlemi alındı. Söndürme çalışmaları sırasında görev yapan itfaiye eri Ali Sonuvar (39) merdivenden düşerek, ayağından yaralandı. Sonuvar, Bozyaka SSK Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, bir hafta önce şizofren olduğu belirlenen Toros İncelioğlu'nun evinde meydana gelen patlama sonucu bazı malzemelerin, söz konusu katta muhafaza altına alındığını ifade ederek, şunları söyledi: "Toz ve sıvı halde bulunan maddelerin ne olduğu incelendi, bunlar muhafaza ediliyordu. Bu maddeler kendi kendine reaksiyona girip patlama meydana gelmiştir. Can kaybının olmaması sevindirici. Elde edilen maddeleri dışarıda korumak mümkündü, ancak parmak izi incelemesi ve maddelerin ne olduğunu belirlemek amacıyla burada muhafazası uygun görülmüştür.”

Haberin Devamı

Halen Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altında olan İncelioğlu, geçen Temmuz ayında da yine bomba imal ederken göz altına alınmış, ancak mahkemede akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!