İYİ Parti’de ilk başkanlık divanı: İdlib uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti’de ilk başkanlık divanı: İdlib uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 21:15

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Suriye’nin İdlib bölgesiyle ilgili uyarılarda bulundu. Kavuncu, “Hatay vilayetimiz sınırlarına doğru, aralarında terör örgütü mensuplarının da bulunduğu büyük bir göç dalgasına yol açacaktır” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti’de dün ikinci olağanüstü kurultay sonrası ilk başkanlık divanı toplandı. Genel Başkan Meral Akşener başkanlığındaki toplantı sonrasında açıklama yapan Parti Sözcüsü Kavuncu, özetle şunları söyledi:

EKONOMİ KIRILGAN HALDE

“Yanlış politikalar nedeniyle ülkemiz ekonomisi son derece kırılgan bir hale gelmiştir. Ekonomideki kırılganlığı sadece dış mihraklara bağlamak, sorunların kaynağına inmemek ve daha da büyümelerine sebep olmak demektir. Kuvvetler ayrılığının olmadığı, güçlü parlamentoya sahip olmayan ve kurumları işlevsiz hale getirilmiş ülkeler, dış etkilerden en çok etkilenen ülkelerdir.
Uzun zamandır uygulanan yanlış ekonomik politikalar sebebiyle özel sektörün sırtında birikmiş olan muazzam döviz borcu, korkarız ki önce devlete yıkılacak, sonra da bu borcun tamamı artan fiyatlar, düşen gelirler, işsizlik ve yükselen vergiler vasıtasıyla vatandaşımıza ödettirilecektir.

Haberin Devamı

İDLİB’E ASKERİ HAREKÂT

Nüfusu 3.5 milyona ulaşan İdlib’e askeri harekât yapılması büyük bir insani faciaya yol açacak, yeni ve büyük bir göç dalgasının ülkemize yönelmesine sebep olacaktır. Muhtemel askeri harekât, TSK’nın 12 ayrı noktada ‘Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’ olarak görev yaptığı bir bölgede gerçekleştirilecek ve Hatay vilayetimiz sınırlarına doğru, aralarında terör örgütü mensuplarının da bulunduğu, henüz çapı tam olarak kestirilemeyen büyük bir göç dalgasına yol açacaktır. Bu durumda sınırlarımızın güvenliği ağır tehdit altına girecektir. Bu çok ciddi bir ulusal güvenlik riskidir. Türkiye’nin böyle ağır tehdit altına girmesinin tek nedeni iktidarın başından beri uyguladığı yanlış Suriye politikasıdır.

AF YORUMU: GELSİN TARTIŞIRIZ

(MHP’nin af teklifi) Kanun önümüze gelsin, bütün detayları önümüze gelsin o zaman tartışırız. Birçok soru işareti var. Af kapsamına kimlerin girmeyeceği vurgulanıyor fakat kimlerin gireceğinin söylenmesi, tepkiyi görmek açısından çok daha önemli. Uyuşturucu kaçakçılarından tutun da mafya liderlerine kadar bu af kimleri kapsayacak?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!