İyi bir baba iyi bir gazeteci

Güncelleme Tarihi:

İyi bir baba iyi bir gazeteci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 21:21

Gazeteci Aslı Gül, eşi Erdem Gül’ün tutuklandığını henüz çocuklarına söylemediğini belirterek, “Çocukları ona inanılmaz düşkün. Çok özel bir baba. Çok sevgi dolu. Çocuklarıyla arkadaş. İyi bir gazetecidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İyi bir baba iyi bir gazeteci

CEZAEVİ KAPILARINDA

Giresun’da 1967 yılında doğan Erdem Gül’ün annesi Fatma Gül ev hanımı, babası Ziya Gül ise Edebiyat öğretmeniydi. Ziya Gül daha sonra Türkiye Öğretmenler Derneği başkanı oldu. Atatürk Ortaokulu’nda yıllarca müdürlük yaptı.

Müdür olduğu o dönemde 1980 yılında cezaevine girdi. Erdem Gül o zaman 13 yaşındaydı. Ancak babasına çok düşkün olan Erdem Gül, 6 yıl içinde o şehirden bu şehire sürekli yattığı cezaevi değiştirilen babasını görmek için küçük yaşında şehir şehir gezmek zorunda kaldı. Baba Ziya Gül, 6 yıl hapis yattıktan sonra yargılandığı Dev-Yol davasından beraat etti. Erdem Gül, 2000 yılında meslektaşı Aslı Gül’le evlendi.

Haberin Devamı

Sarp Güney (10) ve Deniz (6) isminde iki çocukları oldu. Önceki gün eşini Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden Aslı Gül, çocuklarına henüz babalarının cezaevinde olduğunu söyleyemediğini anlattı.

Erdem Gül’ün tek derdinin gazetecilik yapmak olduğunu belirten eşi Aslı Gül şunları anlattı: “Erdem iyi bir gazetecidir. Onun yanında çok önemli insanı özellikleri olan, iyi bir insandır. Hakaret etmeden, bağırmadan, söylemek istediğini sadece fikirleriyle anlatabilen bir insandır. Sonuna kadar fikir özgürlüğünü savunur. Her konuda en önemli şeyin fikir, düşünce, ifade özgürlüğü olduğunu tüm hücreleriyle hisseden bir insan.

‘ÇOK SEVGİ DOLU’

Çocukları ona inanılmaz düşkün. Çok özel bir baba. Çok sevgi dolu. Çok demokrat. Çocuklarıyla arkadaş. Otoriter, kural koyan bir baba değil. Hayatı boyunca çocuklarına bir kere bile sesini yükseltmemiş bir baba. En nefret ettiği şey insanları yargılamaktır. Kendi yargılanıyor tabi şimdi. Gurur duyuyorum. Doğru bir insandır. Namusludur, dürüsttür. O haberi gerçek gazeteci olan 100 kişiye versen 100’ü de yayınlar. İktidarlar her zaman birtakım gerçekleri saklar ama gazeteci şüphelenir, soru sorar, üzerine gider gerçeği bulur ve yazar.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!