İÜ'nün yeni Rektörü Prof. Alemdaroğlu

Güncelleme Tarihi:

İÜnün yeni Rektörü Prof. Alemdaroğlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'ne, öğretim üyelerinden en çok oyu alan adayları atadı. Buna göre, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne de Prof. Dr. Engin Ataç atandı. İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alemdaroğlu, şimdiki rektör Bülent Berkarda'nın görev süresinin bitimi olan yılbaşından sonra göreve başlayacak.

İÜ Rektörlüğü için Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İktisat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Parlak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun da aday olmuşlar, en yüksek oyu 625'le Alemdaroğlu almıştı.

Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne de üyelerden en çok oyu alan Prof. Dr. Engin Ataç getirildi. Prof. Dr. Semih Büker ve Prof. Dr. Ergül Han'ın da aday oldukları, 407 öğretim üyesinden 388'inin oy kullandığı seçimlerde, Prof. Engin Ataç 295 oy almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!