İTÜ mezunu hırsız

Güncelleme Tarihi:

İTÜ mezunu hırsız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 00:00

İstanbul Kadıköy’de, hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 3 kişi, çaldıkları malzemeleri otomobile yüklerken suçüstü yakalandı. Yakalanan zanlılardan 35 yaşındaki Fahrettin Çölkesen’in, İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu olduğu anlaşıldı.

EV ve işyerinden yapılan hırsızlıkların artması üzerine harekete geçen Kadıköy Asayiş Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda 3 kişiyi takibe aldı. Bostancı ve Göztepe civarında 34 NUY 85 plakalı Skoda Fabia marka otomobille dolaştıkları belirlenen zanlılar, çaldıkları malzemeleri otomobile yüklerken suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan 35 yaşındaki Fahrettin Çölkesen, 25 yaşındaki Mehmet Tutar ve "Hüseyin Kurt" sahte kimliğini kullanan 32 yaşındaki Metin Aydemir, sorgulanmak üzere Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Zanlılar polise ifade vermeyi reddederken, yapılan incelemede Fahrettin Çölkesen’in İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu olduğu tespit edildi. Zanlıların İzmir’de de 4 hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.

ÖNCE ZİLE BASIYOR

Parmak izleri, görgü tanıkları ve bazı apartman girişlerinde bulunan güvenlik kameraları tarafından tespit edilen zanlıların kullandıkları otomobilin de İzmir’den çalındığı ortaya çıktı. Otomobilden çıkan Sony marka müzik seti, çok sayıda parfüm, 2 adet bilezik, 2 adet taşlı altın kravat iğnesi, üzerinde altın bulunan bir çift takma diş, küpe ve yüzüklere el konuldu.

Sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen zanlılar, çıkışta fotoğraflarını çeken basın mensuplarını, "Çıkışta sizin de evinizi soyacağız" diyerek tehdit etti.

Polisin dikkatle izlediği güvenlik kamerası görüntülerinde, Elektrik Mühendisi Çölkesen’in önce gözcülük yaptığı, ardından da kapının kilidini açarak şebekenin diğer üyelerinin içeri girmesini sağladığı belirlendi. Görüntülere göre, zanlılar önce soyacakları evin ziline basıyor, herhangi bir cevap gelmemesi durumunda kapı levye yardımıyla açılarak içeri giriliyor ve hırsızlık gerçekleştiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!