İtiraf ettiler

Güncelleme Tarihi:

İtiraf ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

6 kişinin öldürüldüğü Edirne katliamı sanıkları tek tek sorgulandı. Biri Ağar'ın eski koruması olan özel timci ile polis memurunun infazın tetikçileri olduğu açıklandı.

Polonya'dan dönen Avar Turizm otobüsünde 6 kişinin kafalarından kurşunlanarak öldürülmesi olayının üstündeki sır perdesi tamamen kalkıyor. İki özel timci ile diğer 5 sanığın, suçlarını itiraf ettikleri bildirildi. İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın bir süre koruma polisliğini yapan eski özel timci Cemil Andırmak ile Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mahmut Önder Topbaş'ın, katliamda tetikçilik yaptıkları belirtildi.

İstanbul'a kaçmışlar

Tekirdağ ve İstanbul'da yakalandıktan sonra Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu'nda sorguya alınan sanıklardan Andırmak ve Topbaş'ın, olaydan sonra hemen İstanbul'a geldiklerini belirterek, ‘‘Silahları Zeytinburnu kum iskelesinin hemen başından denize attık’’ dedikleri belirtildi. Bunun üzerine, dün sabah Zeytinburnu sahiline giden Deniz Polisi dalgıçları araştırma başlattı. Ancak dalgıçlar herhangi bir silaha rastlayamadı.

İntikam ihbarı

Sorguları süren sanıklardan Batılı Turizm'in sahibi Gaffur Çalışkan'ın, 7 yıl önce öldürülen babasının bulunduğu yerin, hasımlarına Avar Turizm otobüsünün sahibi Ömer Balaban tarafından ihbar edildiği öne sürüldü. Gaffur Çalışkan'ın da sorgu sonunda, ‘‘Ben size herşeyi itiraf ettim, siz de babamın katilini yakalayın’’ dediği ifade edildi.

Dalgıçlar gitti, mıknatıs geldi

Katliam silahlarının Zeytinburnu'nda denize atıldığı söylenmesi üzerine dalgıçlar 4 saat boyunca bölgeyi didik didik aradı. Dalgıçlar, bulanık suda sonuç alamayınca geri döndü. Polisler ne yapabileceklerini düşünürken Deniz Şubesi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Cinel'in aklına bir fikir geldi. Hemen bir sandal çağırıldı. Hoparlörlerin arkasında bulunan mıknatısa uzun ip bağlayıp sandala çıkan Cinel, mıknatısı denize sarkıtarak silah avına çıktı. Ama uğraşlar sonuçsuz kaldı.

Katliam silahlarını denize atmışlar

Mehmet Ağar'ın eski koruması, eski özel timci Cemil Andırmak, katliam silahlarını attıkları yeri göstermesi için Zeytinburnu sahiline götürüldü. Polis memuru Mahmut Önder Topbaş'la birlikte katliamın tetikçisi oldukları belirlenen Andırmak yüzünü gizlemeye çalıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!