İsveçli mama yandı

Güncelleme Tarihi:

İsveçli mama yandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aktör Robert de Niro dahil pek çok ünlüye kadın pazarlayan Fransız fuhuş şebekesinin kadın patroniçesi İsveçli Anika, 10 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Paris'te önceki gün başlayan davada, üç suç ortağı ile birlikte yargılanmaya başlanan İsveçli eski model 48 yaşındaki Anika Brumark, Arap şeyhlerinden spor, eğlence ve iş dünyasının ünlülerine ve jet sosyeteye kadar birçok kişiye, Paris'teki bir telefon numarası aracılığıyla kadın pazarlamakla suçlanıyor. Alman Gazetesi Bild'e göre Anika bugüne kadar 218 genç kadını fuhuşa zorladı. Bu kadınlardan bazıları tecavüze uğradı.

Gecesi 6 bin mark

Yine gazetenin iddiasına göre elindeki kızları, resimli bir katalog aracılığıyla ve gecesi 6 bin marka kadar (1 milyar 50 milyon Türk lirası) varan rakamlarla pazarlayan İsveçli mama, bu paranın yüzde 30'unu (300 milyon liradan fazla) komisyon olarak alıyordu. Suç ortaklarıyla birlikte önceki gün Paris'te mahkeme önüne çıkan 48 yaşındaki mamanın davası trafik kazasında ağır yaralandığı için mayıs ayına ertelendi.

Kızlara ceza yok

Davada Monaco'dan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Paris'ten New York ve Londra'ya kadar dünyanın her yerindeki zengin müşterilere lüks fahişe pazarlayan fuhuş şebekesinin lideri 51 yaşındaki Fransız fotoğrafçı Jean-Pierre Bourgeois ile, İsveçli Thomas Axell, Janiena Toresdotter Necander ve Lübnanlı Nazi al Ladki de yargılanıyor. Fransız yasalarına göre kıtalararası çalışan şebekenin pazarladığı model ve üvertür aktrist kızlar ise yargılanamıyor. Çünkü Fransa'da fahişelik suç değil.

De Niro tanık

Şebekenin müşterilerinden ABD'li aktör Robert de Niro'nun tanık olarak dinlendiği davada, İsveçli mamanın suç ortaklarından Lübnanlı El Ladki de, kızları şahsen kullandığı suçlamasıyla karşılaştı. Ancak El Ladki, ‘‘Ben 1976 yılında IRA'nın Londra'daki bir otele düzenlediği bombalı eylemden beri iktidarsızım’’ diyerek, bu suçlamayı reddetti.

Ünlü müşteriler

Mahkemede ortaya çıkan bilgilere göre şebeke Suudi Kralı Fahd'ın kardeşi Prens Favaz'a İskandinavyalı kız buluyordu. Prens kızlara gecelik için 2 bin dolar ödüyordu. Şebeke ayrıca Katar Emiri Şeyh Hamad bir Halife El Thani'nin Cannes'daki villasına da kız yolluyordu.

Robert de Niro, fuhuş şebekesinin kataloğundan Jamaikalı Charmaine adlı bir kızı seçmiş.

Aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Steven Seagal da şebekenin müşterileri arasında.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!