İstikşafi görüşme ne demek? İstikşafi görüşmeler yeniden gündemde

Güncelleme Tarihi:

İstikşafi görüşme ne demek İstikşafi görüşmeler yeniden gündemde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 11:38

İstikşafi görüşmeler yeniden gündeme geldi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turu 25 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İstikşafi görüşmelerin 61. turu 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'da yapılacaktır" ifadesi yer aldı. Bu gelişmenin basına yansımasından sonra istikşafi görüşmenin ne anlama geldiği merak konusu oldu. Peki, istikşafi görüşme nedir, ne demek?

Haberin Devamı

Yunanistan ve Türkiye, istikşafi görüşmelere yeniden başlama kararı aldı. Gündemdeki haberler ardından 'istikşafi ve istikşafi görüşmeleri' kelimelerinin anlamı sorgulanıyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

İstikşafi kelimesi birden fazla anlam taşıyabilmektedir. İstikşafi, Arapça kökenli bir sözcüktür. TDK verilerine göre araştırma anlamına gelmektedir. Bu kelimenin kökeni 1500 yıllarda yer alan bazı kaynaklarda da rastlandığı gibi uzun yıllara dayanmaktadır. İstikşafi, bulgulama, çaba, emekle bulma anlamları da taşımaktadır.

Eski kaynaklarda istikşafi kelimesi için genellikle çıkarsama anlamı görülmekte olsa da güncel dilde yoklama anlamı ile moda olmuştur.

BAKMADAN GEÇME!