İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? Uzatıldı mı? İşten çıkarma yasağı için haziran bilgisi

Güncelleme Tarihi:

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor Uzatıldı mı İşten çıkarma yasağı için haziran bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 20:09

İşten çıkarma yasağının biteceği tarih milyonlarca çalışan tarafından takip ediliyor. Pandemi döneminde hayata geçirilen işten çıkarma yasağı Resmi Gazete'de yayınlanarak yeniden uzatılmıştı. Öte yandan işten çıkış yasağı olarak da bilinen fesih yasağını Cumhurbaşkanı’nın 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yetkisi bulunuyor. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşte, İşten çıkarma yasağının uzatıldığı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

İşten çıkarma yasağı pek çok çalışanı yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre işten çıkarma yasağının süresinde uzatılmaya gidildi. Diğer taraftan pandemi sürecinde başlayan kısa çalışma ödeneği son kez 31 Mart’a kadar verildi. 17 Mart’ta sona erecek olan işten çıkarma yasağı da mayıs ortasına kadar uzatıldı. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Pandemi sürecinde işçi haklarını koruyabilmek için getirilen işten çıkarma yasağı süreci, belirli periyodlarla uzatılıyordu. 

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI HAZİRAN AYINA KADAR UZATILABİLİR

İş kanuna eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı’na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmaya yetki veriyor.

BAKMADAN GEÇME!