İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşte en son gelen bilgiler

Güncelleme Tarihi:

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor İşte en son gelen bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 17:08

İşten çıkarma yasağında son gelişmeler, koronavirüs pandemisinde gündeme gelmeye devam ediyor. İşçinin sözleşmesinin işveren tarafından feshedilmesi yasaklanan 'İşten çıkarma yasağı' olarak da bilinen uygulama yeniden uzatıldı. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Haberin Devamı

Pandeminin getirdiği ekonomik zorlukları aşmak için işverenlerin işçilerini işten çıkarması yasaklanmış ve ücretsiz izin desteği ile kısa çalışma ödeneği uygulamaları hayata geçirilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre işten çıkarma yasağı 17 Ocak 2021'den itibaren 2 ay uzatıldı. İşte, ayrıntılar...

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Koronavirüs salgınıyla başlayan ve çalışanları mağdur etmemek için düzenlenen uygulamalardan olan işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği yeniden uzatıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre hem işten çıkarma yasağı hem de kısa çalışma ödeneği 17 Ocak 2021'den itibaren 2 ay uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre uzatma, aynı maddenin 4. fıkrası hükmüne dayanılarak yapıldı.

Haberin Devamı

İş yasasına eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası, Cumhurbaşkanı’na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yetkisi veriyor.

Kararda şu ifadelere yer verildi;

4857 sayılı İş Kanununun geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin 17 /01/2021 tarihinden itibaren iki ay uzatılmasına mezkur Kanunun geçici 10'uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince karar verilmiştir.

16 NİSAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!