İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşte işten çıkarma yasağında en son tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek İşte işten çıkarma yasağında en son tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 17:01

İşten çıkarma yasağı son gelişmeler ile takip ediliyor. Kamuoyu tarafından 'işten çıkarma yasağı' olarak bilinen ve geçtiğimiz yıldan bu yana uygulamada olan 'iş akdinin feshinin kısıtlanmasına ilişkin düzenleme', işveren ve işçilerin gündeminde yer alıyor. Daha önce uzatılması kararlaştırılan karar için gözler son tarihe çevrildi. Peki, işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşte, işten çıkarma yasağı ile ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

İşten çıkarma yasağı, Türkiye'nin koronavirüs salgınında ekonomik önlemler kapsamında getirilen düzenlemeler arasında yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemi dolayısıyla iş yerinde azaltma yoluna gitmek isteyen işverenler için bazı destekler sağlayarak, bu çerçevede işçilerin haklarını korumak amacıyla da işten çıkarma yasağı uygulamasını getirmişti. İşte, işten çıkarma yasağının biteceği tarihle ilgili bilgiler...

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre işten çıkarma yasağının süresinde uzatılmaya gidildi. Pandemi sürecinde başlayan kısa çalışma ödeneği son kez 31 Mart’a kadar devam edecek. 17 Mart’ta sona erecek olan işten çıkarma yasağı da mayıs ortasına kadar uzatıldı.

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

HAZİRAN AYINA KADAR UZATILABİLİR

İş kanuna eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı’na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmaya yetki veriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!