Ä°ÅŸte Üç Maymun'un rakipleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Üç Maymunun rakipleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 11:42

Bu yıl 61'ncisi düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi Nuri BiLge Ceylan'ın Üç Maymun adı filmi temsil ediyor. İşte ÜÇ Maymun'un güçlü rakipleri.

Haberin Devamı

Dünya sinemasının önemli buluşma noktalarından biri olan Cannes Uluslararası Film Festivali 14 Mayıs ile 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Daha önce de bu festivale katılan ve hiç eli boş dönmeyen Nuri Bilge Ceylan, bir kez daha Üç Maymun adlı filmiyle yarışmalı bölümde.

Ceylan'ın filmi büyük ödül Altın Palmiye için dünyanın dört bir yanından gelen usta sinemacılrın yapıtlarıyla mücadele edecek. Film; küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin öyküsünü anlatıyor.

JOLIE VE MALMOVICH BAÅžROLLERDE

Yarışmalı bölümde Ceylan'ın filmiyle birlikte Wim Wenders, Stephen Soderbergh, Charlie Kaufman, Walter Salles, Clint Eastwood ile Jean Pierre ve Luc Dardanne'ın çalışmalarının da bulunduğu toplam 19 film yer alıyor.

Eleştirmenlere göre Ceylan'ın filmi ödül için iddialı yapımlar arasında. Ama rakipleri hiç de yabana atılacak türden değil. Daha festival başlamadan yarışmalı bölümün iddialı yapımları da birer birer ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Clint Eastwood'un imzasını taşıyan Changeling, Altın Palmiye'nin favorileri arasında gösteriliyor. Filmin başrollerinde Angelina Jolie ile John Malkovich'in olduğu düşünülünce Changeling'in bu kadar iddialı olması da doğal.

Wim Wenders'ın The Palermo Shooting  adlı filmi de Altın Palmiye için adı geçen yapımlardan. Usta yönetmen Wenders, filminde, fotoğrafları müzelerde sergilenen ve dergileri kaplayan, uluslararası üne sahip fotoğrafçı Finn’in hikayesini anlatıyor.

Steven Soderbergh'in efsane devrimci Ernesto Che Guevara'nın yaşam öyküsünden kesitleri beyazperdeye taşıdığı Che'nin adı da Altın Palmiye adayları arasında ön sırada geçiyor. Filmde Che'yi canlandıran karizmatik aktör Benicio del Toro'nun da erkek oyuncu ödülüne en yakın adaylardan biri olduğu konuşuluyor.

61'nci Uluslararası Cannes Film Festivali'nde büyük ödül için yarışacak filmler şöyle:

Three Monkeys/Üç Maymun (Nuri Bilge Ceylan, Turkey / France / Italy)

Le Silence De Lorna (Jean-Pierre & Luc Dardenne, France / Belgium)

İşte Üç Maymunun rakipleri

Haberin Devamı

 A Christmas Story (Arnaud Desplechin, France)

 Changeling (Clint Eastwood, USA)

 Adoration (Atom Egoyan, Canada)

 Waltz With Bashir (Ari Folman, Israel)

 La Frontiere De L'Aube (Philippe Garrel, France)

 Gomorra (Matteo Garrone, Italy)

 Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, USA / France)

 My Magic (Eric Khoo, Singapore)

 La Mujer Sin Cabeza (Lucretia Martel, Argentina / Spain)

 Serbis (Brillante Mendoza, Philippines)

 Delta (Kornel Mondruczo, Hungary / Germany)

 Linha De Passe (Walter Salles, Brazil)

 Il Divo (Paolo Sorrentino, Italy)

 Leonera (Pablo Trapero, Argentina / South Korea)

 The Palermo Shooting (Wim Wenders, Germany)

 24 City (Jia Zhangke, China)

Haberin Devamı

 Che (Steven Soderbergh, USA / Spain / France)

ALTIN PALMÄ°YE JÃœRÄ°SÄ°NÄ°N BAÅžKANI SEAN PENN

Festivalin uluslararası yarışma bölümündeki filmleri Sean Penn başkanlığındaki jüri değerlendirecek. Penn’e bu görevinde eşlik edecek diğer jüri üyeleri İtalyan oyuncu, yönetmen, senaryo yazarı Sergio Castellito, İsrail kökenli Amerikalı oyuncu Nathalie Portman, Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron, Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul, Alman oyuncu Alexandra Maria Lara ve Fransız yönetmen Rachid Bouchareb.

Festivalin Belli Bir Bakış bölümünde yarışan filmler ise Fatih Akın baÅŸkanlığındaki jüri tarafından seçilecek.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!