İşte Türk TV Oscarları

Güncelleme Tarihi:

İşte Türk TV Oscarları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 01:52

Bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen geleneksel Altın Kelebek 2001 TV Yıldızları Yarışması Ödülleri, önceki akşam Hürriyet Medya Towers'ta Çetin Emeç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Geceye TV, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından yaklaşık 1500 davetli katıldı.

Altın Kelebek 2001 Ödül Töreni, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün açılış konuşmasıyla başladı. Özkök, yaptığı konuşmada, ödül alamayan sanatçıların bazen bir oyla birinciliği kaçırdıklarının altını çizdi. Özkök, ayrıca mayıs ayında yitirdiğimiz Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Orhan Olcay'ın Altın Kelebek'in bugünlere gelmesinde ve saygınlığını korumasında büyük emeklerinin olduğunu belirtti.

Kanal D ve Show TV anahaber bültenleri, bu yılın en iyi haber sunucuları Defne Samyeli ile Reha Muhtar ödül alırken canlı bağlantılar yaparak ödül coşkusunu izleyicilerine aktardı.

GECENİN GERİLİMİ

En İyi erkek sunucucu ödülüne layık görülen Mehmet Ali Erbil ise, geceye geç katıldığı için ödülünü ANS Production'un sahibi Abdullah Oğuz aldı. Eşi Sedef Erbil'le birlikte geceye katılan Erbil, ödül töreninin ilerleyen bölümlerinde geceye geç de olsa katıldı. Bu sırada ‘‘Çarkıfelek’’ programına davet ettiği halde katılmayan Türk Pop Müziği'nin ünlü sanatçısı Tarkan'ı ön sırada gören Erbil, ödülünü aldıktan sonra hemen salonu terk etti. Erbil sahneye davet edildiğinde Tarkan, alkışladı.

GECENİN YILDIZI

Gecenin üç ödüllü starı olan Tarkan, Hürriyet Gazetesi okurlarının oylarıyla en iyi pop müzik erkek solist, ‘‘Hüp’’ adlı şarkısına çektiği kliple en iyi klip ve onur ödülüne layık görüldü. Ödülleri Ertuğrul Özkök'ün elinden alan Tarkan, ‘‘Beni en iyi klip ödülü çok şaşırttı. Kliple ilgili çıkan spekülasyonlar sırasında konuşmalı mıyım diye düşündüm ama bir şey söylemedim. Kendimi şimdi çok iyi hissediyorum’ dedi.


Gökhan 4 gün karla boğuşup ödülünü aldı


En iyi çıkış yapan solist ödülünü kazanan Gökhan Özen, ödülünü Hürriyet Gazetesi Magazin Müdürü Selim Akçin'in elinden aldı. Özen, ödülünü almaya Gümülcine'den geldi. Genç şarkıcı, ‘‘Yunanistan sınırından bu salona gelirken her dakikasını saydım. Karlı dağlardan yürüdüm, hudutta mahsur kaldık, ancak böyle bir ödül beni kendime getirirdi’’ dedi. Özen'in bu sözleri dakikalarca konuklar tarafından alkışlandı.

En iyi kadın sunucu seçilen Esra Ceyhan, ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Yalçındağ'ın elinden aldı. Ceyhan, ‘‘Bu ödülü beklemiyordum. Geçen sene de aldım. Benim için çok anlamlı bir ödül’’ dedi.

‘‘Teke Tek’’ programıyla en iyi haber programı ödülünü kazanan Fatih Altaylı, ‘‘Birkaç günden beri gazeteci olduğumu unutup, kendimi kulüp yöneticisi zannediyordum. Bu ödülle gazeteci olduğumu hatırladım’’ dedi.

Hülya Avşar Show ile en iyi talk show ödülünü kazanan Hülya Avşar ise, annesi Emral Avşar'ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle ödül törenine katılamadı. Sanatçının yerine ödülünü Med Yapım'dan Ebru Erkal aldı.

En iyi TV yönetmeni ödülünü, ‘‘Deli Yürek’’ adlı dizi film ile Osman Sınav aldı. Başarılı yönetmen ‘‘Bıçak sırtı bir iş yapıyoruz ve bununla ödüllendirilmek çok güzel’’ dedi.

En iyi Türk Halk Müziği kadın sanatçısı ödülüne Zara layık görülürken, ödülünü Hürriyet Gazetesi Magazin Müdürü Selim Akçin'den aldı.

En iyi fantezi müzik kadın solist ödülünü Ertuğrul Özkök'ün elinden alan Sibel Can ise, ‘‘Evlatlarıma onurla vereceğim bir ödül. Onlar da gururla saklayacaklar’’ dedi.

En iyi Müzik Grubu ödülünü Athena kazandı. Ancak grup konserde olduğu için ödülünü, grubun ikizleri Gökhan ile Hakan'ın babaları Ahmet Özoğuz aldı.

En iyi Türk Pop müziği kadın solisti ödülünü kazanan Sertab Erener, Altın Kelebek ödülünü ilk kez kazandığını söyleyerken herkesi şaşırttı. Ünlü sanatçı, ‘‘Konuşmak ve ödül almak şarkı söylemekten daha heyecan verici. Bu benim ilk ödülüm, ödüller ve başarılar insanı motive eder. Ama en önemlisi fikirler, bu ödülü üreten ve düşünen bir Türkiye için alıyorum’’ dedi.

En iyi spor programı ödülünü Show TV'de yayınlanan Maraton programı kazandı. Ödülü Şansal Büyüka'nın rahatsızlığı nedeniyle partneri Erman Toroğlu aldı.


GAZETECİ OLDUĞUMU HATIRLADIM

‘‘Teke Tek’’ programıyla en iyi haber programı ödülünü kazanan Fatih Altaylı, ‘‘Birkaç günden beri gazeteci olduğumu unutup, kendimi kulüp yöneticisi zannediyordum. Bu ödülle gazeteci olduğumu hatırladım’’ dedi.


Ödül herkese en iyi cevap

‘‘Dadı’’ adlı dizideki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan

Gülben Ergen, törene biraz geç katıldı. Ergen, ‘‘Zamanında verilmiş çok mutlu eden bir ödül. Yıllardır bu salona gelip ödül alanları alkışlardım ve şimdi ben ödül alıyorum. Bunu hak ettiğime inanıyorum’’ dedi. Yeşim Salkım'ın eşinden boşanma nedeni olarak kendisini göstermesiyle ilgili sorular karşısında çok üzüldüğünü belirten Ergen, ‘‘Bu ödül herkese en iyi cevap’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!