İşte TSK'nın yeni komutanları

Güncelleme Tarihi:

İşte TSKnın yeni komutanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2005 11:55

Cumhurbaşkanı Sezer, YAŞ kararlarını onayladı. TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. 11 personelin TSK ile ilişiği kesildi.
 Bekir COŞKUN:  YAŞ...

Haberin Devamı

TSK’da 10 yılın şifresi

Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen “Ağustos ayı olağan toplantısı”nda alınan kararlar açıklandı.
30 Ağustos 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kararlara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon emekliye ayrıldı.

  
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert atandı. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi.
  
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ise görevlerini sürdürecekler.
  
11 PERSONEL DİSİPLİNSİZLİKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Haberin Devamı

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde durumları değerlendirilen personelden 11'inin disiplinsizlikleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılmalarına karar verildi.

Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 33 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
  
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner Genelkurmay 2. Başkanlığı'na, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel de Ege Ordu Komutanlığı'na atandı.
  
Oramiralliğe yükselen Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Muzaffer Metin Ataç Donanma Komutanı oldu.
  
Orgeneralliğe yükselen Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Başkanı Hava Korgeneral Aydoğan Babaoğlu Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı.
  
NATO Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Korgeneral Ergin Saygun da Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na getirildi.
  
2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın görev yerlerinde ise değişiklik yapılmadı.

YENİ KOMUTA KADEMESİ
  
YAŞ'ta alınan kararlarla, 30 Ağustos 2005 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ninTSK) üst komuta kademesi şekillendi. Buna göre, 30 Ağustos 2005 tarihi itibariyle TSK'nın üst komuta kademesi şöyle olacak:
  
    Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Hilmi Özkök
    Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Yaşar Büyükanıt
    Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Yener Karahanoğlu
    Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Faruk Cömert
    Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Fevzi Türkeri
    1'nci Ordu Komutanı: Orgeneral İlker Başbuğ
    2'nci Ordu Komutanı: Orgeneral Şükrü Sarıışık
    3'ncü Ordu Komutanı: Orgeneral Orhan Yöney
    Ege Ordu Komutanı: Orgeneral Fethi Remzi Tuncel
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı: Orgeneral Ergin Saygun
    Harp Akademileri Komutanı: Orgeneral Aydoğan Babaoğlu
    Genelkurmay İkinci Başkanı: Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner
    Donanma Komutanı: Oramiral Muzaffer Metin Ataç
    Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı: Orgeneral İsmail Koçman

Haberin Devamı

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA ATANAN ORAMİRAL KARAHANOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun özgeçmişi şöyle:
  
Oramiral Yener Karahanoğlu, 1946 yılında Erzurum'da doğdu. 1964'te Deniz Harp Okulu'ndan asteğmen olarak mezun oldu ve Deniz Harp Okulu'nda ilave 2 yıl öğrenim görerek 1966 yılında donanmaya katıldı.
  
1976 yılına kadar Deniz Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli gemilerde branş subaylığı ve gemi komutanlıkları yapan Oramiral Karahanoğlu, 1978'de Deniz Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak çıkarma filosu harekat, istihbarat ve muhabere şube müdürlüğü, TCG Tınaztepe İkinci Komutanlığı, TCG Yarhisar Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı'nda irtibat ve istihbarat karargah subaylığı, TCG Kılıçalipaşa komutan vekilliği, Donanma Komutanlığı'nda harekat ve eğitim şube müdürlüğü ile harekat grup başkanlığı, deniz kuvvetleri komuta kontrol daire harekat şube müdürlüğü ve 1. Muhrip Filotilla Komodorluğu görevlerini yürüttü.
  
1990 yılında tuğamiralliğe terfi etti. Tuğamiral rütbesiyle Deniz Kuvvetleri Harekat Eğitim Daire Başkanlığı ve Çıkarma Gemileri Komutanlığı görevlerinde bulunan Oramiral Karahanoğlu, 1994'te tümamiralliğe terfi etti.
  
Tümamiral rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı ile harp filo komutanlığı görevlerini yürüttü.
  
1998 yılında koramiralliğe terfi ederek Deniz Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı ve Kurmay Başkanlığı ile Güney Deniz Saha Komutanlığı görevlerinde bulundu. Oramiralliğe 2003'te terfi eden Karahanoğlu, Donanma Komutanlığı görevinin ardından 30 Ağustos 2005 itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.
  
Fatma Aytaç Karahanoğlu ile evli olan Oramiral Yener Karahanoğlu'nun, 2 çocuğu bulunuyor.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA ATANAN ORGENERAL CÖMERT'İN ÖZGEÇMİŞİ

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in özgeçmişi şöyle:
  
Orgeneral Faruk Cömert, 1946 yılında Samsun Vezirköprü'de doğdu. 1965'te Hava Harp Okulu'ndan, 1966'da Uçuş Okulu'ndan mezun oldu.
  
1974 yılına kadar hava kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde filo kol uçuculuğu yapan Orgeneral Cömert, 1976 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Merkez Daire Başkanlığı emrinde proje subaylığı, 4. Ana Jet Üs 142. Filo'da kol uçuculuğu ile eğitim ve harekat subaylığı, Hava Harp Akademisi öğretim üyeliği, 6. Ana Jet Üs 162. Filo komutanlığı, Napoli/İtalya'da Güney Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Airsouth) Plan Prensipler Daire Prensipler kısım amirliği, Milli Savunma Bakanlığı F-16 sistem yönetim daire plan ve kontrol şube müdürlüğü, 8. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı ve 2. Taktik Hava Kuvveti Harekat Başkanlığı görevlerini yürüttü.
  
Cömert, 1991 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesiyle 2. Taktik Hava Kuvveti Kurmay Başkanlığı, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 1995 yılında tümgeneralliğe terfi etti.
  
Tümgeneral rütbesiyle Hava Harp Okulu Komutanlığı ve Genelkurmay Antlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerini yürüten Cömert, 1999 yılında korgeneralliğe terfi etti.
  
Bu rütbe ile Hava Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı ile 1. Taktik Hava Kuvveti ve 6. Birleşik Hava Harekat Merkezi (CAOC) Komutanlığı görevlerini yürüten Cömert, 2003 yılından geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı.
  
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 30 Ağustos 2005 tarihinden itibaren atanan Orgeneral Cömert, Özay Şefika Cömert ile evli ve 2 çocuğu bulunuyor. Orgeneral Cömert, İngilizce biliyor.

Haberin Devamı

1'NCİ ORDU KOMUTANI ORGENERAL BAŞBUĞ'UN ÖZGEÇMİŞİ

1'nci Ordu Komutanlığı'na atanan Genelkurmay İkinci Başkanı Mehmet İlker Başbuğ'un özgeçmişi şöyle:
  
Orgeneral Mehmet İlker Başbuğ, 1943 yılında Afyon'da doğdu. 1962'de Kara Harp Okulu'ndan, 1963'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu.
  
1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Başbuğ, 1973'te Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Plan ve Harekat Daire Başkanlığı emrinde ve Harp Akademileri Komutanlığı emrinde görev yaptı.
  
Orgeneral Başbuğ, daha sonra Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Belçika/Brüksel'de NATO Uluslararası Askeri Karargahı'nda İstihbarat Plan Karargah Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51. Piyade Tümen 247. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
  
1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Başbuğ, Tuğgeneral rütbesi ile Belçika/Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karagahı'nda (Shape) Lojistik ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı ve 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 1993 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.
  
Orgeneral Başbuğ, tümgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika/Mons'ta Milli Askeri Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerini yürüttü.
  
1997 yılında Korgeneralliğe terfi eden Orgeneral Başbuğ, bu rütbesi ile 2. Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Başyardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2002 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atandı. Orgeneral Başbuğ, 2003 yılında atandığı Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini 2 yıl sürdürdü. Orgeneral Başbuğ, 30 Ağustos 2005 tarihi itibariyle 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi.
  
Orgeneral Başbuğ, Sevim Başbuğ ile evli ve 2 çocuğu bulunuyor. Orgeneral Başbuğ, İngilizce biliyor.
  
ORGENERAL KOŞANER'İN ÖZGEÇMİŞİ
  
Genelkurmay 2. Başkanlığı'na getirilen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Koşaner'in özgeçmişi şöyle:
  
Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1966 yılında Piyade Okulu'ndan mezun olan Orgeneral Koşaner, 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda öğretmenlik ve Harekat Eğitim Subaylığı yaptı.
  
1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Orgeneral Koşaner, kurmay subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı emrinde çalıştı.
  
İtalya'nın Napoli kentinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) İstihbarat Dairesi'nde karargah subaylığı yapan Orgeneral Koşaner, 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesi'nde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.
  
Orgeneral Koşaner, 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1. Komando Tugay Komutanlığı görevi yaptı.
  
1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Koşaner, bu rütbe ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü. Orgeneral Koşaner, 2000 yılında korgeneralliğe terfi ederek Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra geçen yıl orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığı'na atandı. Orgeneral Koşaner, bu yılki şurada da 30 Ağustos 2005 itibariyle Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine getirildi.
  
Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Koşaner, iki çocuk babası. Orgeneral Koşaner, İngilizce biliyor.
 
ORGENERAL TUNCEL'İN ÖZGEÇMİŞİ
          
Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'in özgeçmişi şöyle:
  
Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 1943 yılında İstanbul'da doğdu. 1962'de Kara Harp Okulu'ndan, 1963'te Topçu Okulu'ndan mezun oldu.
  
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde 1971 yılına kadar takım komutanlığı ve batarya subaylığı yapan Orgeneral Tuncel, 1973'te Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Merkez Daire Başkanlığı'nda çalışan Orgeneral Tuncel, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı (LSE) Karargahı'nda Karargah Subaylığı, Napoli/İtalya'da Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) Harekat Daire Manevra ve Tatbikat Şube Karargah Subaylığı, Genelkurmay Teşkilat ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda Tatbikat Şube NATO Kısım Amir Yardımcılığı, Kara Proje Subaylığı ve Tatbikat Şube Müdürlüğü, 2. Kolordu 18. Zırhlı Alay Komutanlığı ve 1. Ordu İstihbarat Başkanlığı görevlerini yürüttü.
  
Tuğgeneralliğe 1990 yılında terfi eden Orgeneral Tuncel, bu rütbede Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 33. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu.
  
Tuncel, 1994 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesiyle 1. Jandarma Asayiş Tümen Komutanlığı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Tuncel, 1998'de korgeneralliğe terfi etti.
  
Korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı, 15. Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulunan Orgeneral Tuncel, 2003 yılında orgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atandı.
  
Orgeneral Tuncel, 30 Ağustos 2005 itibariyle de Ege Ordu Komutanlığı'na getirildi.
  
Orgeneral Tuncel, İngilizce biliyor.

HARP AKADEMİLERİ KOMUTANI ORGENERAL BABAOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

Harp Akademileri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Aydoğan Bababoğlu'nun özgeçmişi şöyle:
  
Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1944 yılında Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. 1964 yılında Hava Harp Okulu'ndan, 1965 yılında uçuş okulundan mezun oldu.
  
1974 yılına kadar Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde filo kol uçuculuğu yapan Orgeneral Babaoğlu, 1976 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda kol uçuculuğu, Eğitim ve Harekat Subaylığı ile Filo Komutanlığı, Hava Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, İtalya Napoli'de Güney Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanlığı (AIRSOUTH) Plan Prensipler Başkanlığı'nda Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Plan Harekat Dairesi'nde Şube Müdürlüğü, 4.Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı ve Kontrol Heyet Başkanlığı görevlerini yürüttü.
  
1991 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Babaoğlu, Tuğgeneral rütbesi ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Plan Program Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.
  
1995 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Bababoğlu, tümgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Hava Harp Okulu Komutanlığı görevlerini yürüttü.
  
1999 yılında korgeneralliğe atanan Babaoğlu, bu rütbe ile Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2005 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Harp Akademileri Komutanlığı görevine atandı.
  
Ayşe Dilek Babaoğlu ile evli olan Orgeneral Aydogan Babaoğlu'nun iki çocuğu bulunuyor.
  
Orgeneral Babaoğlu İngilizce biliyor.
  
DONANMA KOMUTANI ORAMİRAL ATAÇ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın özgeçmişi de şöyle:
  
Oramiral Muzaffer Metin Ataç, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu, ilave iki yıl öğrenim görerek 1967 yılında donanmaya katıldı.
  
1974 yılına kadar deniz kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde branş subaylığı yapan Oramiral Ataç, 1976 yılında Deniz Harp Akademisi'nden mezun oldu; ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Harekat Başkanlığında Kısım Amirliği, TCG Adatepe İkinci Komutanlığı, Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği'nde Proje Subayı, TCG Alçıtepe Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Lojistik başkanlığında Şube Müdürü, Mons/Belçika'da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı (NMR) Plan Subayı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığında Plan Şube Müdürü ve 3'ncü Muhrip Filotilla Komodorluğu görevlerini yürüttü.
  
1992 yılında Tuğamiralliğe terfi eden Ataç, tuğamiral rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Personel Eğitim Daire Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Mayın Filo Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 1996 yılında tümamiralliğe terfi etti.
  
Tümamiral rütbesi ile Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Harp Filosu Komutanlığı ile Harp Filosu ve Güney Görev Grup Komutanlığı görevlerini yürüten Ataç, 2000 yılında da koramiralliğe terfi etti.
  
Ataç, Koramiral rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2005 tarihinden geçerli olarak oramiralliğe terfi etti ve Donanma Komutanlığı görevine atandı.
  
Işın Ataç ile evli olan Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın bir çocuğu bulunuyor. Ataç, İngilizce biliyor.
 
ORGENERAL SAYGUN'UN ÖZGEÇMİŞİ
  
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Ergin Saygun'un özgeçmişi ise şöyle:
  
Orgeneral Saygun, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Kara Harp Okulu'ndan 1966 yılında mezun olan Orgeneral Saygun, 1967 yılında topçu okulundan mezun oldu.
  
Orgeneral Saygun, 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde batarya subaylığı, kara kuvvetleri uçuş birliklerinde uçuş öğretmenliği ve Güney Kore'de irtibat subaylığı yaptı.
  
Orgeneral Saygun, 1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Strateji ve Plan Dairesi'nde proje subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı'nda kara plan subaylığı, Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürlüğü, 6. Piyade Tümeni'nde mekanize piyade tabur komutanlığı, 3. Kolordu ve 1. Ordu Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
  
Orgeneral Saygun, 1993 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Belçika'nın Mons kentinde Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda (SHAPE) Lojistik ve İntikaller Daire Başkanlığı ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu.
  
Tümgeneralliğe 1997 yılında terfi eden Orgeneral Saygun, Genelkurmay Strateji Daire Başkanlığı ile 4. Kolordu Komutan Yardımcısı ve 1. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.
  
Orgeneral Saygun, 2001 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 3. Kolordu Komutanlığı ve Brüksel'de Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu.
  
Nermin Saygun ile evli olan Orgeneral Saygun, iki çocuk babası.
  
Orgeneral Saygun, İngilizce biliyor.

BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELEN GENERAL VE AMİRALLER İLE GENERAL VE AMİRALLİĞE YÜKSELEN ALBAYLAR BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan YAŞ Şura kararı ile 30 Ağustos 2005 tarihinden geçerli olmak üzere bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile general ve amiralliğe yükselen albaylar şunlar:
    
  KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    
    Orgeneralliğe Yükselen Korgeneraller
    ------------------------------------
    Korgeneral Ergin Saygun
  
    Korgeneralliğe Yükselen Tümgeneraller
    -------------------------------------
    Tümgeneral Bekir Kalyoncu
    Tümgeneral Hilmi Akın Zorlu
    Tümgeneral Servet Yörük
    Tümgeneral Yalçın Ataman
    Tümgeneral Eyüp Kaptan
  
    Tümgeneralliğe Yükselen Tuğgeneraller
    -------------------------------------
    Tuğgeneral Salih Zeki Çolak
    Tuğgeneral Ümit Dündar
    Tuğgeneral Hüsmen Akdeniz
    Tuğgeneral İsmail Serdar Savaş
    Tuğgeneral Ahmet Yavuz
    Tuğgeneral Hakkı Yılmaz Çiyan
    Tuğgeneral Salim Erkal Bektaş
    Tuğgeneral Yaşar Güler
    Tuğgeneral Nazım Altıntaş
    Tuğgeneral Ali Erdinç
    Tuğgeneral Orhan Akbaş
    Tuğgeneral Kenan Koçak
  
    Tuğgeneralliğe Yükselen Albaylar
    --------------------------------
    Topçu Kurmay Albay Fahri Kır
    Kara Pilot Kurmay Albay İlhan Talu
    Piyade Kurmay Albay Mustafa Serdar Ekizoğlu
    Kara Pilot Kurmay Albay İsmail Metin Temel
    İstihkam Kurmay Albay Ahmet Baki Erdoğan
    Piyade Kurmay Albay Fahri Erenel
    Muhabere Kurmay Albay Taner Düvenci
    Piyade Kurmay Albay Abdullah Barutçu
    Topçu Kurmay Albay Turgay Bakkal
    Topçu Kurmay Albay Ergüder Toptaş
    Piyade Kurmay Albay Mustafa Bakıcı
    Topçu Kurmay Albay Ercan Okan
    Piyade Kurmay Albay Ömer Esenyel
    Piyade Kurmay Albay Nurettin Işık
    Tank Kurmay Albay Haluk Cumali Çetinkaya
    Piyade Kurmay Albay İsmail Çevikbaş
    İstihkam Kurmay Albay Sadık Çelikörs
    Topçu Kurmay Albay Mehmet Faruk Şengün
    Piyade Kurmay Albay İshak Ceylan
    Kara Pilot Kurmay Albay Namık Kemal Çalışkan
    Topçu Kurmay Albay Tuncer Aka
    Piyade Kurmay Albay Enver Topuz
    Tank Kurmay Albay Hüseyin Birhan
    Mühendis Kurmay Albay Kadir Akçizmeci

  DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    
    Oramiralliğe Yükselen Koramiral
    -------------------------------
    Koramiral Muzaffer Metin Ataç  
  
    Koramiralliğe Yükselen Tümamiral
    --------------------------------
    Tümamiral Ahmet Feyyaz Öğütçü
    Tümamiral Emin Murat Bilgel
  
    Tümamiralliğe Yükselen Tuğamiraller
    -----------------------------------
    Tuğamiral Mustafa Baha Eren
    Tuğamiral Abdullah Can Erenoğlu
    Tuğamiral Hüseyin Yalçın Kavukçuoğlu

    Tuğamiralliğe Yükselen Albaylar
    -------------------------------
    Deniz Kurmay Albay Ali Semih Çetin
    Deniz Kurmay Albay Abdullah Gavremoğlu
    Deniz Kurmay Albay Soner Polat
    Deniz Kurmay Albay Erhan Akporay
    Deniz Kurmay Albay Mustafa Karasabun
    Deniz Kurmay Albay İsmail Dikmen
    Deniz Kurmay Albay Naci Tayfun Tansan
    
  HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
   
    Orgeneralliğe Yükseltilen Korgeneral
    -------------------------------------
    Korgeneral Aydoğan Babaoğlu
  
    Korgeneralliğe Yükselen Tümgeneraller
    -------------------------------------
    Tümgeneral Süleyman Şevket Dingiloğlu
    Tümgeneral Rasim Arslan
  
    Tümgeneralliğe Yükselen Tuğgeneraller
    -------------------------------------
    Tuğgeneral Orhan Uğurluoğlu
    Tuğgeneral Fuat Özakdağ
    Tuğgeneral Rıdvan Ulugüler
    Tuğgeneral Özden Bayram Argüz
  
    Tuğgeneralliğe Yükselen Albaylar
    --------------------------------
    Pilot Kurmay Albay İsmail Taş
    Pilot Kurmay Albay Tayfur Fikret Erbilgin
    Pilot Kurmay Albay Mehmet Bürhan Özbayram
    Pilot Kurmay Albay Yalçın Ergül
    Pilot Kurmay Albay Kazım Öndül
    Pilot Kurmay Albay Haluk Terzi
    Hava Uçak Bakım Kurmay Albay Muammer Akpınar
    Hava Kontrol İhbar Albay Aziz Atlanel
    
  JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
        
    Tümgeneralliğe Yükselen Tuğgeneral
    ----------------------------------
    Tuğgeneral Halil Helvacıoğlu
    Tuğgeneral Hüseyin Güçlü
  
    Tuğgeneralliğe Yükselen Albaylar
    --------------------------------
    Jandarma Kurmay Albay Harun Ocaklı
    Jandarma Kurmay Albay Ata Kalkan
    Jandarma Kurmay Albay Ali Aydın
    Jandarma Albay Erhan Güder
  
   ASKERİ YARGITAY
  
    Tuğgeneralliğe Yükseltilen Albay
    --------------------------------
    Askeri Hakim Albay Ahmet Alkış 
    
  ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ
  
    Tuğgeneralliğe Yükseltilen Albay
    --------------------------------
    Askeri Hakim Albay Turgut Arıbal
    
  GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ
    
    Tuğgeneralliğe Yükselen Albaylar
    --------------------------------
    Hava Prof. Tabip Albay Sadettin Çetiner 
    Prof. Tabip Albay Yusuf Ziya Yergök

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    
    Korgeneraller
    -------------
    Korgeneral      Avni Atila Işık 
    Korgeneral      Hasan Iğsız 
      
    Tümgeneraller
    -------------
    Tümgeneral      Nejat Bek
    Tümgeneral      Muharrem Karaduman
    Tümgeneral      Abdullah Atay
    Tümgeneral      Kemal Ay
    Tümgeneral      Salih Güloğlu
  
    Tuğgeneraller
    -------------
    Tuğgeneral      Ahmet Aydın İnağ
    Tuğgeneral      Tayyar Elmas
    Tuğgeneral      Abdullah Recep
    Tuğgeneral      Süleyman Altınbaş
    Tuğgeneral      Münir Erten
    Tuğgeneral      Abdullah Kılıçarslan
    Tuğgeneral      Atilla Gürdere
    Tuğgeneral      Nihat Reşat Ödün
    Tuğgeneral      Fahri Işıldak
    Tuğgeneral      Hüseyin Çetinkaya
    Tuğgeneral      Ali Vahit Kubilay 
        
  DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    
    Tuğamiraller
    ------------   
    Tuğamiral       Mehmet Ali Çınar     
    Tuğamiral       Hasan Ömer Akdağlı
    Tuğamiral       Ahmet Aksoy
    Tuğamiral       Ahmet Şenol
    Tuğamiral       Nazım Çubukçu
    
  HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    
    Tümgeneraller
    -------------
    Tümgeneral      Korcan Pulatsü
    Tümgeneral      Ömer İnak
    Tümgeneral      Erol Özgil
  
    Tuğgeneraller
    -------------
    Tuğgeneral      Ahmet Dinçyürek 
    Tuğgeneral      Kürşat Atılgan
    Tuğgeneral      Semih Birdoğan
    Tuğgeneral      Mehmet Bali 
    
  JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
    
    Korgeneral
    ----------
    Korgeneral      Mehmet Çavdaroğlu
  
    Tümgeneraller
    -------------
    Tümgeneral      Abdulkadir Eryılmaz
  
    Tuğgeneraller
    -------------
    Tuğgeneral      Kadir Ali Esener
      
  GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ
   
    Tuğgeneraller
    -------------
    Tuğgeneral       Mehmet Zeki Bayraktar
    Tuğgeneral       Ergün Demiralp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!