İşte Suriye'deki Türk filmi seti

Güncelleme Tarihi:

İşte Suriyedeki Türk filmi seti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2006 00:00

İsrail'in Lübnan'a saldırısı Suriye'de çekimleri devam eden Türk yapımı "Eve Giden Yol" filmine de darbe vurdu. Lübnan'dan kaçışta köprü vazifesi gören Suriye'de savaş dolayısıyla artan fiyatlar ve güvenlik sorunu film ekibine zor anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Semir Aslanyürek'in üstlendiği, Metin Akpınar, Melisa Sözen, Emre Altuğ ve Aykut Oray'ın rol aldıkları "Eve Giden Yol" filminin ekibi, Lübnan'daki savaştan en çok etkilenen ülke olan Suriye'de 10 gündür çekimlere devam ediyor. Özen Film ekibi, çekimlerin yapıldığı Palmira'ya iki saat uzaklıktaki Lübnan'da yaşanan kargaşaya rağmen var güçleriyle filmi bitirmeye çalışıyor. Ancak kargaşa dolayısıyla artan fiyatlar, güvenlik sorunu ve tüm bunlara bir de sette yaşanan sağlık sorunları ve kazalar eklenince Özen Film ekibi zor şartlarda çalışmalarına devam etmek zorunda kaldı. Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı'na girdiği dönemde, Anadolu'nun Güneydoğusu'nda ve bugünkü Suriye topraklarında yaşanan büyük bir aşk, fedakarlık ve intikam öyküsünü konu alan filmin Suriye'deki çekimlerine şu anda Melisa Sözen, Ege Aydan, Erdal Beşikçioğlu, Ali Sürmeli devam ediyor. Diğer oyuncular İstanbul'a döndü.

İşte Suriyedeki Türk filmi seti
 
HERKES HASTALANDI
*
Bölgedeki karışıklık fiyatlara da yansıdı. Her şeyin fiyatı üç katına çıkmış durumda. Bu da prodüksiyon masraflarının hedeflenenin çok üstünde olacağını gösteriyor.
* İklim, yemek ve çevre koşullarına alışamayan ekipten her gün en az 2-3 kişi otelde doktor kontrolünde istirahat etmek zorunda kalıyor.
* Ekip, geçtiğimiz cuma akşamı Şam'da çekimlere devam etmek için Palmira'dan ayrıldı. Şam-Palmira arasındaki 235 kilometrelik yolu aşmak kolay olmadı.
* Film ekibi, setteki küçük sorunlarla da boğuşmak zorunda kalıyor. Filmdeki 50 deve ile çekilen savaş sahnesi, her provadan sonra kaçan develeri toplamanın saatler sürmesi yüzünden çok zor tamamlandı.
İşte Suriyedeki Türk filmi seti
 
* Film ekibinin bir diğer sorunu ise askerleri canlandıran Suriyeli figüranlar arasında yaşanıyor. Verilen talimatları dinlemeyen, her provadan sonra çekimlerin bittiğini sanıp setten ayrılan figüranlar ekibe zor anlaş yaşatıyor.
* Süngülü çatışma sahnesinde arkadaki figüranlardan bazıları kaza sonucu önde koşanları yaraladı.
* Osmanlı Ordusu'nun İngilizlere karşı taarruza geçtiği sahne işte böyle canlandırıldı.
* Çekim ekibi atlı sahnelerde çok zorlandı. 30 at istenip gelen atların 15'i gece kaçınca sorun yaşandı. Ancak apar topar 12 at daha bulunarak çekime başlandı.
* Metin Akpınar ve Emre Altuğ'un başrolde olduğu filmin yönetmeni Semir Arslanyürek.
* Film ekibi, tüm olumsuz gelişmelere rağmen, bölgeden ayrılmama kararı aldı.
İşte Suriyedeki Türk filmi seti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!