İşte IBDA-C’li lise öğretmeni

Güncelleme Tarihi:

İşte IBDA-C’li lise öğretmeni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Evinde hazırladığı bombanın patlamasıyla yaralanan liseliyi İslamcı örgüte öğretmeninin soktuğu belirlendi. İBDA-C'li öğretmen Osman Temiz tutuklandı.

Fatih'teki evinde 2 hafta önce hazırladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan ve itiraflarıyla örgütün bir kolunun çökertilmesini sağlayan yasadışı radikal İslamcı İBDA-C örgütü üyesi, lise öğrencisi Ahmet Fatih Yavuz'un, örgüte öğretmeni Osman Temiz tarafından sokulduğu belirlendi.

DGM tarafından tutuklandı

Ahmet FatihYavuz'un ifadesi üzerine gözaltına alınan Eyüp İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Temiz, DGM tarafından tutuklandı. İtiraflarıyla örgüte büyük darbe vurulmasını sağlayan Yavuz için örgütün ölüm emri çıkardığı bildirildi.

İfadesi yakalattı

Üç yıl boyunca örgüt tarafından teorik olarak eğitildiği öne sürülen Yavuz'un, 2 aydır da bomba yapımı konusunda eğitildiği, patlamadan önce dört kez Osman Temiz'e ait cep telefonunu aradığı ortaya çıktı. Öğretmen Osman Temiz'in her cuma günü yasadışı İBDA-C örgütünün lideri Salih Mirzabeyoğlu'nu Metris Cezaevi'nde ziyaret ettiği, Yavuz'u da sık sık yanında götürdüğü ifade edildi.

Depoda cephanelik

Haseki Hastanesi'nde polis gözetiminde tedavisi süren Ahmet Fatih Yavuz'un, DGM savcısına verdiği bilgiler doğrultusunda geçen hafta polis, Eyüp İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Temiz'in de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına almıştı.

8 kişinin sorgulamaları sonucu örgüte ait depo ortaya çıkarıldı. Depoda bir ruhsatsız Baretta tabanca, bir pompalı tüfek, bir arbalet, bomba yapımında kullanılan 9 voltluk piller, elektronik masa saati parçası, 20 adet maytap fitili, bir kilo potasyum nitrat, iki kol saati, iki mekanik kol saati, üç pilli masa saati, bir FM verici, iki walkie-talkie el telsizi ve çok sayıda direnç ve transistör ele geçirildi. Tedavi sonrası tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine gönderilecek olan Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!