İşte Hitler yasaları

Güncelleme Tarihi:

İşte Hitler yasaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Nazi Almanyası'nın önderi Adolf Hitler'in 15 Eylül 1935 tarihinde imzaladığı ‘‘Alman Kanını ve Onurunu Koruma Yasası’’nın özgün metni, California'daki küçük bir kütüphanenin kasasında ortaya çıktı.

Hitler'in imzasını taşıyan ve ‘‘Nürnberg Yasaları’’ olarak bilinen belgelerde, Yahudilere karşı uygulanan soykırımın ilk işaretleri yer alıyor. 50 yılı aşkın bir süredir San Marino kentindeki Huntington Kütüphanesi'nin kasasında kilit altında tutulan yasalar, Yahudi düşmanlığını Alman devletinin ulusal politikası haline getiriyor.

Ari ırkıyla Yahudiler arasındaki her türlü ilişkiyi, evliliği, birlikteliği yasaklayan kanun, Alman vatandaşlığının sınırlarını da çiziyor ve Alman bayrağına kesin bağlılığı öngörüyor. Kahverengi bir kağıda sarılıp kırmızı balmumuyla mühürlenmiş olarak muhafaza edilen belgeler, 1945 yılından beri kütüphanenin kasasında gizli tutuluyordu. Belgelerin İkinci Dünya Savaşı'nın ABD'li ünlü komutanı General George S. Patton tarafından kütüphanenin mütevelli heyeti başkanı Robert A.Milikan'a teslim edildiği belirtildi.

Huntington Kütüphanesi Müdürü Robert Skotheim'ın verdiği bilgiye göre İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde, General J. A. Van Fleet'e bağlı birlikler, Nürnberg yakınlarındaki Eichstadt'ta yaptıkları aramalar sırasında kanun metinlerini bir kasa içinde buldular. Daha sonra da General Van Fleet, belgeleri General Patton'a teslim etti. Patton ise ABD'ye döndükten sonra belgeleri, yakın arkadaşı olan demiryolları kralı Henry E. Huntington'ın kurduğu kütüphaneye armağan etti.

Kütüphane müdürü Skotheim, bu belgelerin bugüne kadar neden gün ışığına çıkarılmadığı yolundaki sorulara karşılık olarak ‘‘Alman tarihi, kütüphanenin ilgi alanı dışında kaldığı için belgeler bugüne kadar açıklanmadı’’ dedi. Hitler'in imzasını taşıyan kanun metni yarından itibaren sergilenecek.

Alman Kanını ve Onurunu Koruma Kanunu

Alman Meclisi Reichstag, Alman ırkının devamı için Alman kanını korumanın bilinci içinde aşağıdaki yasayı kabul etmiştir:

Yahudilerle Alman kanı taşıyan vatandaşlar arasındaki evlilikler ve elvlilik dışı ilişkiler kesinlikle yasaklanmıştır.

Yahudiler, Alman kanı taşıyan 45 yaşın altındaki kadınları evlerinde çalıştıramazlar.

Yahudiler ulusal bayrağımızı göndere çekemez ve ulusal renklerimizi kullanamazlar. Ancak Yahudi renklerini kullanabilirler.

Yasaklara uymayanlar çalışma kampına gönderilecektir.

15 Eylül 1935



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!