İşte hain bombacıları eğiten Sason

Güncelleme Tarihi:

İşte hain bombacıları eğiten Sason
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 00:45

PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Suriyeli "Hekar Sason" kod adlı teröristin, "canlı bomba" eylemine hazırlandığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm birimlerine duyuruldu. Sason’un fotoğrafı Tempo dergisi tarafından ele geçirildi.

Haberin Devamı

PKK'nın Ankara’da gerçekleştirdiği ve 6 kişinin ölümüne, 109 kişinin yaralanmasına yol açan “Canlı bomba” eyleminin bir benzerinin ““canlı bomba” eylemiseçimlerden önce sansasyonelSuriye asıllı “Hekar Sason” kod adlı bir terörist tarafından da gerçekleştirileceğine ilişkin bilgiler alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm birimlerini “Sason”un yakalanması için uyardı.

PKK’nın yabancı asıllı canlı bombası “Sason”un tüm Emniyet birimlerine dağıtılan fotoğrafı TEMPO dergisinde yayımlandı. TEMPO’nun haberine göre, “Sason”un Irak’ın Kuzeyinde kamplarda PKK’lılara da bir dönem “hocalık” yaptığı, teröristleri canlı bomba eylemlerine teşvik için kendisini de feda etmeye hazır olduğunu anlattığı belirlendi.

APO ZEHİRLENDİ YALANI

Örgütün bombalı eylemler konusunda eğittiği Serhat Taysi'nin, Konya'da takip edildiğini anlayıp güvenlik güçlerine teslim olmasından sonra canlı bombalar, bombalı eylem için görevlendirilen teröristler konusunda önemli bilgiler verdi. Taysi, PKK'nın dağ kadrosunda bulunanlara, örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda güvenlik güçleri tarafından zehirlendiği ve durumunun ağır olduğunun anlatıldığını, teröristlerden bunun intikamının alınması için ölmeye hazır olmalarının anlatıldığını belirtti.

Haberin Devamı

CANLI BOMBA RAPORU

Güvenlik güçleri tarafından Tunceli'nin Hozat ilçesi Uzunmeşe mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda, öle olarak ele geçirilen PKK'nın grup sorumlularından olan bir teröristin çantasından, "canlı bomba" olmak isteyenlerle ilgili dokumanlar bulundu. Abdullah Öcalan'ın zehirlenmesine tepki gösteren Suriye uyruklu Hekar Sason kod adlı teröristin de , bu olayı protesto için intikam eylemi gerçekleştirmek ve bu amaçla "canlı bomba" olmak istediğine ilişkin örgüt yönetimine verdiği rapora da ulaşıldı.

GÖREV VERİLDİ

 Suriyeli terörist Hekar Sason'un, "canlı bomba" olması yolundaki raporu, PKK'nın "fedai eylemleri"ne gönderilecek teröristleri belirleyen birimi tarafından uygun bulundu. Eylem için teröristin Tunceli kırsalından ayrıldığı saptandı. Ancak Hekar'ın eylem için nerede görevlendirildiği ise henüz belirlenemedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI UYARI

 Örgütün "canlı bomba"sını seçimlerden önce patlatmayı, sansasyonel bir eylem gerçekleştirmek için görevlendirdiği belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı son bilgileri kaynak göstererek, yayımladığı genelgede, gerçek adı belirlenemeyen Suriyeli teröristin fotoğraflarını 81 il Emniyet müdürlüğü'ne, Jandarma Komutanlıklarına ulaştırdı. Suriyeli teröristin yakalanması için tüm birimler uyarılırken, teröristin eşgali de genelgede belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!