İstanbul'un yol sefası 6 saat sürdü

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun yol sefası 6 saat sürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2013 16:34

İstanbul'da bu sabah yollar hiç olmadığı kadar boştu. Öğle saatlerinden itibaren yollardaki yoğunluk arttı, saat 15.00 sıralarında ise özellikle TEM ve D 100'de trafik çekilmez hale geldi. Akşam saatlerinde ise yağmurun ve köprüde meydana gelen ölümlü kazanın da etkisiyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin her iki yakasında da trafik durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜNDE KAZA: 1 POLİS ŞEHİT OLDU

İstanbul'da yollar sabah saatlerinde ender görülecek şekilde açıktı. D-100 karayolu, TEM Otoyolu ve tünellerde trafik neredeyse yoktu. Ana güzergahların haricindeki caddelerde ise hemen hemen hiçbir araca rastlanmadı. Ancak İstanbullu'nun yol sefası kısa sürdü. Öğle saatlerinden itibaren manzara tersine döndü. Bayram ziyaretine çıkanlara, maddi hasarlı kazalar da eklenince trafik çekilmez bir hal aldı.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ İSTANBUL TRAFİĞİ / FOTO GALERİ

HIZ ORTALAMASI 20 KİLOMETREYE KADAR DÜŞTÜ

Saat 15.00'dan sonra D-100 ve TEM'de yoğunluk arttı. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişlerde yoğunluk yaşandı. Binlerce tatilcinin il dışında olmasına rağmen yollar yine trafik çilesi başladı. TEM Otoyolu Bağcılar sapağından itibaren Fatih Sultan Mehmet köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu başladı. Araçların hızı ortalama 20 kilometreye kadar düştü.

Haberin Devamı

HARİTA KIRMIZI ALARM VERDİ

Akşam saatlerinde ise trafik hafta içi günleri aratmayacak hale geldi. D100 Boğaziçi Köprüsü Avrupa Anadolu yönüde meydana gelen KAZA nedeniyle, bir şerit trafiğe kapatıldı. Kaza sonucu bir kişi hayatını kaybetti. D100 Zincirlikuyu-Mecidiyeköy yönünde meydana gelen başka bir kaza da aynı şekilde bir şeridin kapanmasına neden olunca trafik sıkıştı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bir araç arıza yaptı. Meydana gelen arızadan dolayı Tem-FSM yönünde de trafik yoğunlaşmaya başladı.

Günlerdir yeşile bürünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkesi'nin yoğunluk haritası, kırmızı alarm verdi. Otobüslerde bulunan bazı yolcular ise araçlardan inerek yürümeyi tercih etti. Yoğunluğu fırsat bilen çok sayıda seyyar satıcı da yollara çıkarak satış yapmaya başladı.

TRAFİKTE ŞU AN...

Boğaziçi Köprüsü;

Anadolu yakasında trafik yoğunluğu E-5'ten Boğaziçi Köprüsü girişine kadar devam ediyor.

Avrupa yakasında Okmeydanı'ndn köprüye kadar trafik yoğunluğu devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü;

Anadolu yakasında Ümraniye'den başayan trafik köprünün çıkışına kadar devam ediyor.

Haberin Devamı

Avrupa yakasında Seyrantepe'den köprüye kadar trafik yoğunluğu devam ediyor.

İBB Trafik Kontrol Merkezi yoğunluk haritası ( Saat: 21:10)

İstanbulun yol sefası 6 saat sürdü



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!