İstanbul'un 100 Rotası

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun 100 Rotası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 09:40

İstanbul'u gezmeye nereden başlamalıyız, nerede ne yapmalıyız. İşte tüm bu soruların cevabını alabileceğiniz eşsiz bir eser 'İstanbul'un 100 Rotası'.

Haberin Devamı

İstanbul, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış, şairlerin dizelerine, yazarların kitaplarına, ressamların tablolarına konu olmuş, iki kıtayı birleştiren büyülü şehir…

İstanbul’u adım adım nasıl gezmeliyiz? Gezi rotalarımız nasıl oluşabilir? Sorularına cevap niteliğinde hazırlanan kitap dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen tarafından kaleme alındı. “İstanbul’un 100 Rotası”, gerek çevresi, gerek nüfusu gerekse kültürel yapısıyla her an genişleyen ve değişen kent için rehber niteliğinden çok okuyucuya belli bir zaman dilimi içinde kentin nerelerinin, nasıl gezileceğine dair teklifler sunuyor.


Kültür A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden’in Genel Yayın Yönetmenliği’nde hazırlanan kitap, gezilecek yerler üzerine verdiği özet bilgiler ve değişik fotoğrafçıların objektifinden yansıyan zengin fotoğraf kareleriyle başucu kitabı olmaya aday.

 

ROTAMIZ İSTANBUL / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA ADIM ADIM İSTANBUL

Görselleri için usta bir fotoğrafçı ekibiyle çalışılan eserde; genç fotoğrafçılar Engin Güneysu, Işık Kaya, Bahar Kaleli ve Hamdi Karadeniz'in de fotoğrafları bulunuyor. Ayrıca kültür mozaiği olan İstanbul'un bilgilerinin toparlanması için uzman bir ekiple çalışılmış. Hepsi yeni çekim olan fotoğraflar üzerinden adım adım İstanbul'u gezmek mümkün. Kitap, zamana göre rotalar, uzak İstanbul rotaları, yedi tepe rotası, kültür sanat rotaları, özel rotalar geleneksel çarşılar ve yiyecek içecek rotaları olmak üzere altı bölümden oluşuyor.

100 ROTA'NIN BİR UCU SULTANAHMET BİR UCU AĞVA

Şehrin coğrafyasına göre belirlenen yüz rotada Sarayburnu çevresindeki kent çekirdeği, Haliç ve Beyoğlu ilk rota olarak belirlenmiş. 


''İstanbul'un 100 Rotası'', bir günlük, üç günlük, haftalık rotaların yanı sıra, Haliç, Adalar ve uzak İstanbul, yedi tepe, kültür ve sanat, İstanbul'un renkleri ile İstanbul'un özel rotalarını sunuyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!