İstanbul'u dünya yıldızı yaparım

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu dünya yıldızı yaparım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2004 01:32

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘‘İstanbul'u dünya yıldızı yapmak için ikinci kez adayım’’ dedi. Hiçbir partiyle teması olmadığını belirten Gürtuna, AKP'den aday olup olmayacağına ilişkin soruya ‘‘Teklif gelirse kabul ederiz’’ yanıtını verdi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu söyleyen, ancak hangi partiden seçimlere katılacağını henüz açıklamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, neden ikinci kez belediye başkanı olmak istediğini Hürriyet'e anlattı. Gürtuna, ‘‘İstanbul'u, dünya yıldızı yapmak için istiyorum’’ dedi.

TEMPOMUZ SÜRMELİ

Basın danışmanı Mehmet Ali Bulut ile birlikte önceki gün gazetemizi ziyaret eden Gürtuna, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Haber Koordinatörü Enis Berberoğlu ve Yazıişleri Müdürü Neyyire Özkan ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Gürtuna, İstanbul'u niçin istediğini anlatırken, şunları söyledi:

‘‘İstanbul'u iddialı, üreten, dünya ile yarışan bir şehir haline getirdik. Şimdiden 2005, 2008 için İstanbul, kongre alıyor. Bu süreç yönetimini iyi yapmamız lazım. Bu tempomuz devam ederse, birkaç sene sonra İstanbul gerçekten 21'inci yüzyılın yıldızı olacaktır. Bunu yaparsak, şimdiden olmaya başladı ama, ileride İstanbul'da yaşamak bir ayrıcalık, bir hayranlık duyulan kent olacaktır.’’

SORUNUMUZ YOK

Amacının İstanbul'a hizmet olduğunu belirten Gürtuna, ‘‘AKP'den aday olup olmayacağı, Başbakan Tayyip Erdoğan'la anlaşmazlığı bulunup bulunmadığı. CHP'den adaylığının söz konusu olup olmadığı’’ sorusuna da şu yanıtı verdi:

‘‘Hiçbir parti ile temasım yok. Sayın Başbakan'la görüşmemiz oldu ama bu görüşme de adaylıkla ilgili değil, genel beraberlik üzerine idi. Teklif gelirse kabul ederiz, onun haricinde bir görüşmemiz yok. Sayın Başbakan'la en küçük bir problemimiz yok. Erdoğan'ı hapiste ziyaret etmediğim, kadrolarını elediğim' iddiaları da doğru değil.’’

ERDOĞAN’I BEKLİYORUM


Dün bir açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürtuna, kendisini adaylığa layık gören CHP'lilere teşekkür etti. ‘‘Siyasi beraberlik’’ adına ve ‘‘iki dost’’ olarak Başbakan Erdoğan'la görüştüğünü belirten Gürtuna, ‘‘Bu süreci başka bir partiyle görüşerek geçirmem. Sayın Başbakan'la görüştük, bu sürecin sonuçlanmasını bekliyorum’’ dedi.

‘Ötekiler’ diye dışlamayın

HÜRRİYET'in ‘‘CHP yönetiminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın adaylığına sıcak baktığı’’ haberi, büyük yankı yaptı. Dün toplanan CHP Parti Meclisi'nde Gürtuna'nın adaylığına karşı çıkan İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, Genel Başkan Deniz Baykal tarafından uyarıldı.

Hürriyet muhabirinin edindiği bilgiye göre PM toplantısında Gürtuna olayını gündeme getiren Keleş, şöyle dedi:

‘‘Biz CHP olarak AKP rejim için bir tehdittir diyoruz. AKP'nin gerici olduğunu söylüyoruz. Şimdi de 'Ben AKP'liyim' mesajı veren Gürtuna CHP adayı olacak diye basında haberler çıkıyor. Böyle bir olay inandırıcılığımızı zedeler. Gürtuna'yı CHP adayı yapmamalıyız.’’

Bunun üzerine Baykal, parti militanı gibi davranarak, CHP'ye gelmek isteyenlere kapalı durulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin iki partili bir sisteme gittiğini belirten Baykal, şunları söyledi:

‘‘CHP'nin ideolojisi belli, düşünceleri belli. Buna zarar verecek kimseyi zaten almayız. Buna çok dikkat edeceğiz. Ama CHP'ye gelmek isteyenleri de 'ötekiler' diye dışlamak yanlıştır.’’

TÜRBANLI EŞ SORUN DEĞİL

CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ise, ‘‘Gürtuna, cumhuriyetten ve demokrasiden yana olduğunu iddia ediyorsa bizce bir mahzuru yok’’ dedi. Öktem, Gürtuna'nın türbanlı eşinin sorun yaratmayacağını da ifade etti.

ÇİZGİYİ SİNDİRMELİ

CHP'nin güçlü isimlerinden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, ‘‘Sayın Gürtuna sosyal demokrasiyi içime sindirdim diyorsa, bunu düşünecek tek makam MYK ve genel merkezdir’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!