İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Saniyede hırsızlık

OSMANBEY

Kanıksamak.... Vurdumduymazlığa çeyrek kala duygusu. Duyarlılığı, amansız bir pas gibi örtüp geçen, öldüren şey. Olumsuzluklar karşısından kanıksama limanına çekildiğimizde bu, başkalarının fırtınada batmasıyla sonuçlanabiliyor. Çünkü kanıksama son derece bireysel bir duygu. Bu, birey sınırları dışına taştığında başkalarına zarar olarak geri dönüyor.

Gündelik yaşamımızda birçok ayrıntıda kendimizi korumaya yönelik sağlıksız bir savunmayı bazen bireysel alanımızan dışına taşırıyoruz. Tıpkı bir mağazada çantası çalınan bir okurumuzun karşılaştığı mağaza yetkililerinin tavrında olduğu gibi. Okurumuz, geçtiğimiz cumartesi Osmanbey Polin mağazasında başına gelenleri anlattı. Kabine girmeksizin, ayna önünde üzerine tutarak bir giysiyi denediği sırada hemen yanı başındaki deske bıraktığı çantasının çalındığını fark etmiş.

Kapıları kapatmadılar

Okurumuz yeni aldığı ve içinde cep telefonu, döviz, kredi kartlarının bulunduğu çantasını kaptırmanın telaşı içinde mağaza yönetiminden kapıları kapatmalarını istemiş. Ne var ki mağazadakiler bu isteğini yerine getirmemişler. Dahası, okurumuza bu olayların hemen her gün, bazen günde iki kez meydana geldiğini; bir önceki gün de aynı şeyin bir başka müşterinin başına geldiğini belirtmişler. Okurumuz haklı olarak isyan etmiş: ‘‘Niye bir uyarı yok, niye güvenlik kamerası yok?’’ Okurumuz aynı mağazanın Akmerkez'deki şubesini aramış. Orada da böyle hırsızlıkların olduğunu, hatta geçenlerde meydana gelen olayda kapıların hemen kapatılması sonucu hırsızın yakalandığını öğrenmiş.

Okurumuz, ‘‘acil olarak yayınlayın, yayınlayın ki bir uyarı ya da güvenlik kamerası gibi bir önleme kapı açsın. Yoksa benim gibi birçok müşteri daha bu mağduriyeti yaşayacak’’, diyordu.

Yön karmaşası

GÖZTEPE

Göztepe'den arayan bir okurumuz, istasyonun karşısındaki Dr. Rıdvan Paşa Sokakúın bir ay önce tek yönlü hale getirildiğini ve bunun yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. Ne var ki tek yön kuralına kimsenin uymadığını belirtti. Sokağa girilen noktada tek yön levhasının olmadığını ve yine giriş yapılan bir kesişme noktasında sola dönülmez levhasının konması gerektiğini belirten okurumuz, uyarıların eksiksiz olması halinde karmaşanın önüne geçileceğini söyledi.

Yangın merdiveni

İKİTELLİ

Bizi arayan bir okurumuz, İkitelli'deki Kiptaş Evleri'nin bir kısmında yangın merdiveni bulunmadığını bildirdi. 151 metrekarelik dairelerin bulunduğu 8 katlı L Blok'da sözleşme gereği yangın merdiveni bulunması gerekirken bundan vazgeçilmiş. Okurumuz gereken önlemin alınmasını istedi.

Çöp sorunu yaşanıyor

4. LEVENT

4. Levent, Emniyet Evleri, Güvercin Sokak'tan arayan bir okurumuz, semtlerinde ciddi bir çöp kirliliği yaşandığını anlattı. Haftada yalnızca iki gün; çarşamba ve cumartesi günleri gelen çöp kamyonu ortalıkta yığılan çöpler için bir çözüm olamıyor. Konteynır olmadığı için çöplerin apartman önlerinde büyük yığınlar oluşturduğunu söyleyen okurumuz, çok yakında bir okul bulunduğunu, bu çöp kirliliğinin toplum sağlığını tehdit edebileceğini bildirdi. En azından konteynırların konmasının, çöplerin kapı önlerinde yığılmasını önleyeceğini belirten okurumuz ilgililerin duyarlılık göstermesini semt sakinleri adına istiyor.

DÜZELTME

Dün gazetemizin ilk sayfasında Boğaziçi Köprüsü Avrupa girişi ile ilgili düzenleme sonucu yıllık sağlanacak 40 milyon dolar tasarrufa dair hesaplamada 55 bin (litre) olarak geçen rakamın 55 milyon olması gerekmektedir. Düzeltir, özür dileriz.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!