İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2001 00:00


Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yine kaçak inşaat, üstelik...

SEFAKÖY

Sefaköy'den arayan bir okurumuz, semtlerindeki bir kaçak inşaatı bildirdi. Üstelik bu kaçak inşaatı yapan müteahhit, 17 Ağustos depreminde binası yıkılmış olan bir müteahhit.

Kaçak inşaat, Tevfik Bey Mahallesi, Taşlık Sokak'ta PTT'nin arkasındaki arsada yer alıyor. Okurumuz, imara aykırı larak yapılmaya başlanan inşaatı 17 Ağustos depreminden önce belediyeye şikayet ettiklerini ve yıkım kararı alındığını anlattı. İki kat çıkan inşaatı müteahhidi depremden sonra ortalardan kaybolmuş. Ancak şimdilerde etrafı tahta perdeyle çevrilmiş ve faaliyet sürüyor.

Okurumuz sürekli şikaytte bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek yetkilileri duyarlı olmaya ve gerekeni yapmaya çağırıyor.

Kaldırım işgal altında

BOSTANCI

Bostancı, Ali Nihat Tarlan Caddesi'nden arayan bir okurumuz, Postanenin tam karşısında İETT otobüslerinin bulunduğunu, onun karşısında tren yolunun arkasında içkili bir meyhanenin olduğunu (Salih'in Yeri) söyledi. Meyhanenin önüne önce tente çekilmiş, sonra duvarlar örülmüş ve kaldırımlar işgal edilmiş. İETT yolcularının kuyruk olacağı yer ikiye ayrılmış. Okurumuz kaldırımı işgal ederek İETT yolcularının beklediği yerde sorun yaratan bu uygulama konusunda yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

İki direk, bir zincir

ŞİŞLİ

Şişli, Feriköy, Bozkurt Caddesi'nden yazan bir okurumuz, oturduğu apartmanın karşısındaki apartmanı olan Tetik Apt. (No:87/1) sakinlerinin keyfi bir uygulamasından şikayetçi. Sözkonusu apartmanın kapısının önündeki üç araçlık kısmın asfaytını kırarak iki direk diken sakinler, direklerin

arasına zinhcir gererek kendilerine ait bir park alanı oluşturmuşlar. Sokaklarında büyük bir park yeri sıkıntısının yaşandığını belirten okurumuz iş dönüşü evlerine gittiklerinde yaklaşık 20 dakika park yeri aramak zorunda kaldıklarını ve bu keyfi uygulamanın çoğu kişiyi mağdur ettiğini belirtiyor ve soruyor: ‘‘Bunu neye güvenerek ve dayanarak yaptılar?’’

Avcılara doğal gaz

İGDAŞ

Sütunlarımızda 10.12.01 tarihinde Avcılar, Cihangir Mahallesi, Akdeniz Sokak sakinleri neden doğal gaz gelmediğini soruyorlardı.

Konuyla ilgili olarak İGDAŞ'tan açıklama geldi.

Açıklamada santrale çok yakın olan bu bölgeden sadece çelik hattın geçtiği çelik hattan konutlara doğal gaz dağıtımının yapılmadığı yer alıyor. Dağıtımın polietilen hatlarla gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada sözkonusu mahallede gaz verilmesini sağlayacak ara çelik hatlar ve polietilen hatların çekilmemiş olduğu ifade ediliyor.

Ancak bu yıl mahalleye

gaz ulaştırılması için ilk adımın atılacağı, Ambarlı'da kurulacak olan RMS-A istasyonundan Firuzköy'e yaklaşık 5000 metre çelik hat çekilmesinin planlandığı bildiriliyor. Bu çelik hattan Cihangir, Ambarlı, M. Kemal ve Üniversite mahallelerinin beslenmesi için vanalar konulacak, sonraki aşamada ise polietilen hatlar çekilecek.

Açıklamada ayrıca BOTAŞ'tan alınan gaz miktarına göre yatırım yapıldığı, gazın sınırlı olması yüzünden yatırımı sınırlı tutmak zorunda oldukları; 2005 yılına kadar Cihangir, Ambarlı, M. Kemal Firuzköy ve Üniversite mahallelerine doğal gaz hattı çekilmesinin hedeflendiği yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!