İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Minibüsler santrale takıldı

BAHÇEŞEHİRl

Bahçeşehir'den bir okurumuz, bir süre önce başlatılan bir uygulama yüzünden meydana gelen ulaşım güçlüğünü dile getirdi. Son bir aydır Bahçeşehir'e gelen Esenyurt Hoşdere minibüsleri, elektrik santralinin önüne kurulan engel yüzünden Bahçeşehir'e yolcu taşıyamaz olmuş. Yolcuların santralde inip Bahçeşehir'e kadar yürümek zorunda kalmaları özellikle mevsim nedeniyle bir eziyet halini almış.

Okurumuz aynı zamanda yetkililerin bir müdahalede bulunması gerekiyorsa, sarı renkte olmayan, beyaz taksilerin durumunu denetlemeleri gerektiğini de söylüyor: ‘‘Taksimetre yok, vergi yok, ama yolcu taşınıyor’’ diyerek ulaşım sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor.

Köpek katliamı sürüyor

KADIKÖY

Kadıköy bölgesinde köpek katliamı ile ilgili şikayetleri yayınlamıştık. Hatta Kadıköy Belediyesi bu konuda açıklama yaparak sokak köpeklerini öldürerek değil, aşılayıp kısırlaştırarak Ataşehir Barınağı'na gönderdiklerini bildirmişti. Ayrıca kendilerinin de bu tür ihbarlar aldıklarını, ancak ilçe sınırlarının çok geniş olması nedeniyle denetimin zorluğundan da söz edilmişti.

Ne yazık ki Kadıköy ilçesinde çeşitli semtlerden köpeklerin öldürüldüklerine dair şikayetler almaya devam ediyoruz.

Sözgelimi Acıbadem'de mahallelinin çok sevdiği Badem adlı, bakımlı, aşılı köpeğin öldürüldüğü haberi geldi.

Sonuç olarak, Kadıköy ilçesinin çeşitli semtlerinde, yalnızca bir semtte değil, birbirinden uzak semtlerinde de köpekler öldürülüyor. Hem de sistemli bir şekilde.

Bunun için de striknin kullanılıyor.

Eylem geceleri yapılıyor.

Bu sorun böyle sürecek mi?

Çocuklar çöplerle içiçe

4. LEVENT

4. Levent, Sanayi Mahallesi'nden arayan bir okurumuz Yaşar Doğu İlköğretim Okulu'nun çevresinde temizlik sorunu yaşandığını söyledi. Okulun giriş ve çıkışlarının çöplük halinde olduğunu belirten okurumuz, çocukların okula gidiş gelişlerinde çöplerle içiçe olduklarını ifade ederek yetkililerin toplum sağlığını tehlikeye sokan bu durumu bir an önce gidermek için harekete geçmesini istiyor.

Burada istimlak var mı, yok mu?

EMİNÖNÜ

Eminönü'nden bir faks aldık. Aynen yayınlıyoruz:

‘‘Bizler Eminönü Küçükpazar Yavuz Sinan ve Demirtaş Mahallesi sakinleriyiz. İşyeri ve ikametgah olarak elli aile, buradan metro istasyonu ve köprü ayakları geçecek diye tedirgin ve zor durumdayız.

Net bilgi yok

Mülkümüzü kiraya veremiyoruz, tamir ve tadilat yapamıyoruz. Hatta istimlak edilecek diye badana boya bile yapamıyoruz. Metro ihalesini alan firma, buraların en kısa zamanda istimlak edileceğini bildirdiği için işi gücü bıraktık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit Gürtuna dahil, ulaşabildiğimiz bütün belediye yetkililerine olayı anlattığımızda aldığımız belirsiz cevaplar yüzünden tedirgin bir bekleyiş içindeyiz. Zor piyasa şartları altında bizleri böyle istimlak korkusuyla yaşatanlardan rica ediyoruz: Metro ayağı ve metro Unkapanı Durağı olarak semtimizde kaç dükkan ve ev istimlak edilecek? Hangi ada ve parsel sözkonusuysa bilmek bizim hakkımız. eğer istimlak yapılmayacaksa yarınımıza güvenle bakmak istiyoruz.’’

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!