İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Yeni bir dolandırıcılık türü

Seyyar satıcılardan alınan Sayısal Loto kuponlarına dikkat edin. Orijinaline çok benzer, renkli fotokopi olabilir. Bu durumda ikramiye kazansanız da alamıyorsunuz.

Bir okurumuz, başından geçenleri anlatarak İstanbullu'ları uyarıyor:

‘‘14 Ekim Cumartesi günü akşamı TEM Otoyolu Avcılar çıkışı gişelerinde kuyrukta beklerken yanıma yaklaşan bir seyyar satıcıdan 'hazır oynanmış' Sayısal Loto kuponu aldım. Normal fiyatı 1 milyon 200 bin TL olan kuponu sadece 50.000 TL karla sattığı için de 'helal olsun' dedim.

Kupondaki bir kolonda 3 tuttu ve ben 19 Ekim günü semtimizdeki Loto bayiine gidip yeni bir hazır kupon istedim ve 3 tutanın ikramiyesini düştükten sonra 'borcum nedir?' dedim. Bayi otomatın tuşlarına bastı ve ‘‘bu kuponun ikramiyesi alınmış’’, dedi.

İşin püf noktası

Okurumuz ister istemez seyyar satıcı ile seyyar satıcının ilişkide olduğu bayii arasında bir anlaşma olabileceğini düşnmüş. Ancak benzer olaylarlardan edinilen bilgiye göre seyyar satıcılardan alınan kuponlar gerçeklerinin renkli fotokopisi olabiliyor. Okurumuza hala elinde olduğunu bildirdiği (çekiliş tarihi 14.10.2000; Bayii: 34060068, Kupon no: 283-07000762) kuponun orijinal olup olmadığını, yani renkli fotokopi olup olmadığını inceletmesini öneririz.

Okurumuza geçmiş olsun diyoruz, gerçi kendisi kaybının kayda değer olmadığını söylüyor ve bize yazmaktaki amacının geniş bir vatandaş kitlesini uyarmak olduğunu ifade ediyor. Bu bakımdan kendisine teşekkür ediyoruz.

Su depolarına dikkat!

İSKİ

Hamidiye A.Ş. ile İSKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar sonucu İstanbul'da kontrol edilen apartman, ev, okul, hastane ve iş yerlerindeki su depolarının % 90'ının son derece kirli olduğu, hastalığa yol açan mikrop barındırdığının ortaya çıktığı bildiriliyor.

Hatta kimi zaman küçük boyutta hayvan leşlerine bile rastlandığının bildirildiği açıklamada su depolarının temizliğinin mutlaka uzmanlarca yapılması gerektiği, yoksa musluklardan akan suyun ciddi tehlike barındırabileceği belirtiliyor. Uzmanlara göre 6 ayda bir kimyasal, biyolojik ve fiziksel dezenfeksiyon yapılması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hamidiye A.Ş.'nin, oluşturduğu tam donanımlı profesyonel ekiplerinin kentimizde bu hizmeti verdiği bildiriliyor.

Telefon: (0212) 278 35 67 - 284 72 77

YARDIMSEVERLERİN DİKKATİNE

Arnavut kadın yakınlarını arıyor

Arnavutluk'ta kimsesi kalmadığı için akrabalarını bulmak için İstanbul’a gelen, ancak nereye gideceğini bilemeyen 76 yaşındaki Hamdiye Gorjani'ye, Atatürk Havalimanı'nda polisler sahip çıktı.

Atatürk Havalimanı’na, Arnavutluk’un başkenti Tiran’dan önceki gün uçakla gelen 76 yaşındaki Hamdiye Gorjani, gidecek yeri olmadığı için alanda kaldı. Elindeki 1930 yılında verildiği belirlenen, Çapa’daki bir adrese ait ikametgah belgesiyle, ölen amcası Ramazan Fikret ile halası Asiye’nin çocuklarına ulaşmayı amaçlayan yaşlı kadın, akrabalarına ulaşabileceği başka bir adres olmadığını söyledi. Az bildiği Türkçe ile 2'nci Dünya Savaşı’nda Kosova’da savaştığını ve birçok düşman askerini öldürdüğünü söyleyen Hamdiye Gorjani, kendisine verilen yakasındaki madalyaları gösterdi. Gorjani, 1924 yılında İstanbul’da dünyaya geldiğini belirterek, 4 yaşındayken ailesiyle birlikte Arnavutluk’a göç ettiklerini ve şu anda orada kimsesinin kalmadığını anlattı. Yunanistan’da yaşayan 4 kızının adresi olmadığı için, tek akrabası bildiği amca ve halasının çocuklarının yanına geldiğini belirten Gorjani, Türkiye’deki akrabalarının ne isimlerini, ne de adreslerini bilmediğinden çaresizlik içinde beklediğini anlattı.

Yürümekte güçlük çeken yaşlı kadın, akrabalarının bulunması ve ihtiyaçlarının karşılanması için tekerlekli sandalye ile Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yazı ve Fotoğraf: Metin AKPINAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!