İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yol sorunu var

SARIYER

Sarıyer, Çayırbaşı sakinlerinin bir derdi var. Sırmacılar, 1. ve 2. Çıkmaz sokaklarda kimi bina sahipleri, ortak kullanıma açık ve yola dahil olan arsa bölümlerine izinsiz bahçe duvarı yaparak, otopark olarak kullanmaya başlamış. Böylece yolun daraldığını belirten semt sakinleri, araçlaranı park edemediklerini, yoldaki bu kısıtlama konusunda yetkililerin önlem almasını istiyor.

Ağaçlar kesiliyor

ERENKÖY

Erenköy'den arayan bir okurumuz Ethem Efendi Koruluğu'ndaki ağaçların kesildiğini bildirdi. Bu korulukta 3-4 köşkün bulunduğunu söyleyen okurumuz, ağaçların kesildiğini üzülerek izlediğini, köşklerin de yıkılıp yerine apartman yapılacağı duyumunu aldıklarını ifade etti.

Yağmur kabus oluyor

ESENYURT

Esenyurt'tan arayan bir okurumuz, semtlerinde 10 yıldır şikayetçi oldukları bir sorunu anlattı. Sorun, yağmur sularının giderinin olmayışı. Okurumuz, tam on yıldır yağmurların semt sakinleri için kabusa dönüştüğünü ve yolların kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, yetkililerin gereken altyapı çalışmalarını gerçekleştirmelerini istedi.

Sokak işgal altında

LEVENT

Leventli bir okurumuz, semtlerindeki en güzel sokaklardan biri olarak nitelendirdiği Sümbül Sokak'ın başına gelenleri anlatıyor. Levent'teki Türk Petrol Benzin istasyonunun yanından yokuş yukarı çıkan, ağaçlarla çevrili bu yolda yaklaşık 6-7 ay önce tek taraflı olarak servis araçları park etmeye başlamış. Okurumuz, park eden servis araçlarının gitgide arttığını ve sonunda yolun igal edildiğini belirtiyor. Her sabah bu yolu kullandığını belirten okurumuz, hem görüntü kirliliği, hem de yolda daralma yaratan bu duruma bir çare bulunmasını istiyor.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Gıda yardımı

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi Sevgi Yumağı Projesi tarafından Bakırköy'de yaşayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine kadar gidilerek gıda dağıtılıyor. Sevgi Yumağı'ndan sorumlu Müdür Ramazan Sırma, yaklaşık 15 milyon TL tutan gıda paketlerini evlere kadar ulaştırmalarının yanı sıra hayırsever vatandaşlara da adres vererek ihtiyaç sahibi yaşlılara yardımcı olma olanağı da tanındığını belirtiyor.

Gönüllülere katkıda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların başvuracağı telefon numaraları da var: 570 03 82,

542 86 94, 543 71 95.

OKUL SERVİSLERİ SORUNU

Korsanlar türeyecek

GAZİOSMANPAŞA

Dün, sütunlarımızda İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in servis konusundaki sözlerine yer vermiş ve çocuklarının okula taşınmasında tercih hakkı ve sorumluluğun öğrenci velilerinde olduğu yolundaki açıklamasını yayınlamıştık.

Bu haberimiz üzerine Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu servis yetkilisi bir okurumuz aradı. Balıbey'in bu açıklamasına tepki duyduğunu belirten servis yetkilisi okurumuz, bu haber üzerine korsan taşımacılığının türeyeceğini belirtti ve şöyle dedi: ‘‘Biz kırsal kesimde iş yapıyoruz. Buradaki velilerin durumu meydanda. Tarifeden daha ucuza öğrenci taşıyoruz. Hatta maddi olanakları olmayanlara kolaylık gösteriyoruz.’’ Velilerin servis ücretlerini karşılayamadığı için kendi yöntemlerine başvurduklarını kabul etmiyordu okurumuz.

Servislerin okula katkıda bulunduklarını, taşıdıkları öğrencileri sigortaladıklarını belirten okurumuz, korsan taşımacılığın artarak sorun yaratacağını ve zaten servislerle ilgili mafya imajını silmek için uğraştıklarını söyleyerek Balıbey'in bu açıklamasının kaos yaratacağını ifade etti.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!