İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Şehir manzaraları

Yıllardır Eminönü'nde çalışan ve ev ile iş arasındaki yolculculuğu sırasında fotoğraf makinesini yanından eksik etmeyen bir okurumuz çektiği fotoğrafları göndermiş bize.

Yorum yapmaya gerek var mı? İşte tarihimiz ve tarihimize nasıl davrandığımızın resmidir!

Evlerin içinde yaz okulu gürültüsü

YEŞİLYURT

Yeşilyurt'tan arayan bir meslektaşımız, semt sakinlerini rahatsız eden bir durumu aktardı. Sorun, Başak Sokak, No.18'deki apartmanda bulunan çocuk yuvasının havuz açması ve burayı büyük çocuklar için yaz okulu olarak kullanmaya başlaması. Meslektaşımız, bu uygulama sonucu, havuzun hemen yakınındaki evlerin gürültüden şikayetçi olduğunu söyledi. Doğal olarak yaz okulunun kendine özgü bir gürültüsü var, ne var ki bütün gürültü evlerin içinde.

Meslektaşımız soruyor, bu uygulama mevzuata uygun mu?

Alt yapı yokluğu pahalıya patlıyor

KÜÇÜKÇEKMECE

Küçükçekmece'den arayan bir okurumuz, Fatih Mahallesi sakinlerinin bir derdini dile getirdi. Mahallede kanalizasyon alt yapısının olmayışı yüzünden atık suların foseptik çukurunda biriktiğini ve özel kuruma ait ya da İSKİ'nin vidanjörlerin boşaltım yapıldığını anlatan okurumuz, bu işlemlerin pahalıya patladığını, su faturalarına yansıyan ücretin mahallelinin belini büktüğünü belirtti.

Fatih Mahallesi bir an önce alt yapıya kavuşvak istiyor.

Çöp kirliliği var

ŞAŞKINBAKKAL

Şaşkınbakkal, Kuzu Sokak çöp kirliliği yaşıyor. Çöplerin iyi toplanmadığını belirten okurumuz, yerlerde dökülüp saçılan çöplerin kaldığını ve çöp arabalarından sızan çöp sularının koku kirliliği yaratmasının yanı sıra sivrisinek çoğalmasına neden olduğunu bildirdi.

Yol bir yıldır kullanılamaz durumda

ÇENGELKÖY

Çengelköy'den arayan bir okurumuz, Dr. Dağlar Caddesi'nin durumunu anlattı. Yolun bir yıldır, kullanılamaz durumda olduğunu söyleyen okurumuz, araçların giremediği. Çocukların okula gidemediği bu yolda çöplerin toplanmadığını da bildirdi. Birçok kez yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade eden okurumuz, ilgililerin konuya eğilmesini istiyor.

Su sorunu

Ümraniye

Ümraniye’den bir okurumuz, İstiklal Mahallesin’deki su sorununu aktardı. Uzun zamandır suların sabahları kesildiğini bildiren okurumuz, en kısa zamanda aksaklığı giderilmesini istiyror.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!