İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Beton santrali bir gece kaçak çalışabildi

Kayı İnşaat'a ait beton santralinin kaçak faaliyeti, Başakşehir sakinlerinin şikayeti üzerine bir gece sürdü.

BAŞAKŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi, Gayri Sıhhi Müesseleler İnceleme Kurulu, 3.12.1999 tarihinde Kayı İnşaat'a ait santralin çalışmalarını durdurmuştu. Karara rağmen, beton santralinin 27 Temmuz gecesi kaçak çalışmaya başlaması, Başakşehir sakinlerini harekete geçirdi.

Şikayet sonuç verdi

Çevre sakinleri, sağlığı tehtid ettiği gerekçesiyle santralin çalışmalarını durdurması için, Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulundu ve santralin faaliyeti durduruldu. Gazetemizi de arayan bölge halkı, şikayetlerini bildirdi. Bunun üzerine, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Daire Başkan'ı Mustafa Öztürk ile görüştük. Şikayet üzerine santralde inceleme yapıldığını belirten Öztürk, şunları söyledi;

‘‘Kayı inşaat üniversite'den onaylı projeye uygunluk gösteren bir rapor getirmediği sürece, çalışmalarına izin vermeyiz. Raporun, atıksu kirliliği olmadığı, hava kirliliği ve gürültü kirliliği'ni aşmadığı yönünde olması gerekmektedir. Bu rapor incelendikten sonra çevre sakinlerinin denetimi ve üniversite'den görevli kişilerle bir deneme çalışması yaparız. Eğer projeye uygun ise çalışmalarına izin veririz. Ayrıca, Başakşehir Konutları'nın olduğu yerde sadece Kayı İnşaat'a ait beton santrali yok. Bunun dışında, 5-6 tane daha beton santrali bulunmakta. Diğer beton santralleri de projeye uygunluk sağlamayan koşullarda çalışıyorlarsa, çevre sakinlerinin aynı duyarlılığı göstererek yerinde ve zamanında bize şikayette bulunmalarını istiyoruz''

Başakşehir sakinleri,çalışır durumdaki beton santralinin sağlıklarını olumsuz yönde etkilediğini söylerek, santralin tamamen yıkılmasını istiyor.

1.5 yıldır kompressör gürültüsü

BEBEK

Bebek Üstü semtinden bir okurumuz, semt sakinlerini 1.5 yıldır rahatsız eden bir sorunu aktardı: Gülşen Sokak'ın Sakin Sokak'la kesiştiği köşede, şahsa ait bir arazide bir buçuk yılı aşkın bir sürede kompressörle kazı yapılmakta.

Bütün gün sürüyor

Okurumuz, cumartesi günleri de dahil olmak üzere, her sabah saat 08.30'da başlayan (tatil günü insanı uykusundan uyandıran) kompressör gürültüsünün akşam mesai bitimine kadar sürdüğünü belirtiyor. Mahallelinin artık neredeyse gürültünün biteceğine olan inancının kalmadığını belirten okurumuz, bir an önce yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Barakalar ve hurdalar

YENİSAHRA

Yenisahra, Baraboros Mahallesi'nden faks gönderen bir okrumuz, M. Akif Bey ve Özgedik sokakların durumunu anlatmış. Yetkililerin unuttuğu bir semtte oturuyor okurumuz. Sözünü ettiği sokaklarda barakalar, at arabaları, çöplük, at pisliği ve hurdadan geçilmediğini bildiren okurumuz etrafa yayılan pis kokular ve cirit atan farelerle yaşamak zorunda kalan insanların bu duruma isyan ettiğini belirtiyor.

Arsada otopark mafyası

BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa, Yenidoğan Mahallesi'nden bir okurumuz, Şafak Sokak'ın başında bulunan boş arsanın otopark olarak işletilmesiyle ilgili şikayetini aktardı. EVKUR Mağazalaları'na ait bu arsada bulunan binanın üç ay önce yıkılması sonrası ruhsatsız bir şekilde otopark olarak işletildiğini bildiren okurumuz, park eden araçlardan 1.5 milyon TL alındığını, karşılığında fiş ya da makbuz verilmediğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: ‘‘Hemen karşısında bulunan Şoförler Derneği'ne birçok kez şikayetlerde bulunuldu. Karakol ve Bölge Trafik Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler sonuçsuz kaldı.

İki gün önce derneğe üye olan bir şoför fatura istediği için dövüldü. Arabasını arsanın önüne perk eden vatandaştan bile para alınıyor.’’

Caddenin ortasında tezgahlar

KADIKÖY

Kadıköy'den arayan bir okurumuz ilçe belediyesinin Kadıköy merkezinde seyyar satıcıları adeta cesaretlendirici tutumundan yakınıyor. Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün artık harekete geçip ilgilileri uyarmasını istiyor. Okurumuz şunları söylüyor:

‘‘32 yıldır Bahariye'de yaşıyorum. Cadde mucizevi şekilde trafiğe kapatıldığında çok sevindim. Yeşillendirilince iyice mutlu oldum. Fakat son birkaç yıldır etrafta türeyen saygısız esnaflar havuzları paspas yıkama yeri olarak kullanmaya başlayınca caddenin tadı kaçtı. Ardından hafta sonları caddeyi işgal eden seyyar satıcılar çıktı. Caddenin ortasına tezgah açıp don, fanila çorap satanlara, tişörtçüler de katılınca cumartesi günleri cadde salı pazarına dönüyordu.

Cadde semt pazarı gibi

Bu sabah daha da garip bir olaya tanık oldum. Bahariye Caddesi'nin başlangıcındaki havuzların yanına bir sıra tezgah kuruluyordu. Seyyar satıcılar kamp yataklarından yaptıkları tezgahlarda fanila, don ve tişört satıyorlardı. Yani haftasonlarındaki seyyar satıcı terörü artık hafta içine de yayıldı. Demek ki yakında Bahariye Caddesi salı pazarına dönerse hiç şaşırmamak gerek.

Anlıyoruz, Sayın Selami Öztürk varoşlardan da oy almak istiyor. Belediye görevlilerinin makbuz kesmek için elleri kaşınıyor. Kadıköy Belediyesi'nin vakıflarına ve diğer ilgili yerlere kaynak aktarmaya çalışıyorlar.

Ama bu kadarına da pes doğrusu.

Biz bu caddede rahat yürümek, arada bir semtimize uğrayan Bosnalı akordeoncuları ya da Perulu müzikçileri duymak istiyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!