İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Park çöplük oldu

ÜSKÜDAR

Üsküdar'dan arayan bir okurumuz, Doğancılar'daki parkın durumunu anlattı. Parka sürekli olarak bozuk yemek ve ıslatılmış ekmek atma alışkanlığında olanlar yüzünden parkın çöplüğe dönüştüğünü belirten okurumuz, meydana gelen kokular yüzünden parkta oturamaz hale geldiklerini bildirdi.

Yine Üsküdar'dan bir başka okurumuz ise Doğancılar caddesi, Teptirhane Sokak'ta eski bir ahşap binanın yıkıldığını ancak yıkımın ardından çevre temizliği yapılmadığını, semt sakinlerinin çöplerini buraya attığını anlattı. Farelerin çoğaldığını söyleyen okurumuz, bir kaç kez ilgililere başvuruda bulunduğunu ancak bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Kaldırımlar söküldü

ERENKÖY

Dr. Hayri Eğmezoğlu caddesi'nden arayan bir okurumuz, Suadiye ve Erenköy'de kaldırımların yenilenmek üzere söküldüğünü, ancak üzerinden bir ay geçmesine rağmen hiçbir faaliyetin görülmediğini belirtti. Ayrıca okurumuz, bu işlemin neden yapıldığını merak ediyor, çünkü dediğine göre kaldırım yenilenmesine ihtiyaç yokmuş.

Denizi kirletiyorlar

TUZLA

Tuzla'dan arayan bir okurumuz, bölgede bir arıtma tesisisin kurulduğunu ve denizin temizlendiğini, ancak tersaneye girmek için bekleyen gemiler tarafından denizin kirletildiğini belirtti. Denizin yağ ve mazot içinde kaldığını söyleyen okurumuz ilgililerin konuya eğilerek önlem almalarını istiyor.

Koy kokuyor

İSTİNYE

İstanbul Boğazı’nın en güzel koylarından biri: İstinye Koyu... Ne var ki bu güzellik, koyun kirliliği ile gölgeleniyor. İstanbu’un her semtinden ve Boğaz’dan arayan okurlarımız bu güzelim koyun böylesine kirli ve pis kokması karşısında isyan ediyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Minibüslere düzenleme getirilsin

YENİBOSNA

Yenibosna'dan bir okurumuz, ulaşım aracı olarak kullandığı minibüslerden şikayetçi. Minibüslerin ilk duraktan kalktıktan sonra 1 km uzaktaki ikinci bir durakta bekleme yapması, yolcu almak için yavaş ilerlemesi ve Şirinevler'deki cebe girip ağır ağır gitmesi sonucu yolcuların sabah işlerine geç kaldıklarını belirten okurumuz, pek çok insanı mağdur eden bu durumun düzeltilmesi için gerekenin yapılmasını istiyor.

Çevreyi kirletiyor

ÜMRANİYE

Ümraniye, Dudullu'dan arayan bir okurumuz. Cami Caddesi'ndeki bir firmanın faaliyetinden semt sakinlerinin rahatsız olduğunu bildirdi.

Kürek sapı imal eden firma, bir evin giriş katında yer alıyor ve çevrede kirliliğe yol açıyormuş. Okurumuz zaman zaman firmanın kürek saplarını yaktığını da bildirdi. Semt sakinleri ilgililerin çevrede kirlilik yaratan bu durumlla ilgili bir önlem almasını istiyor.

BAZ İSTASYONLARININ SORUNU

Kimsenin sağlığımızla oynamaya hakkı yok

Nişantaşı, Prof. Dr. Orhan Ersek Sokak, Ferah Apt, 21/2 adresindeki Telsim'in baz istasyonu bütün bir sokak ve çevreye zararlı oluyor. Baz istasyonunun tam karşısında Selim Sırrı Tarcan ve Nilüfer Hatun ilköğretim okulları bulunuyor.

Sağlık, Çevre ve Milli Eğitim bakanlıklarının kesin talimatlarına rağmen, halen bu istasyon radyasyon yaymaya devam ediyor. Çevredeki cep telefonları, televizyonlar, bu yayın yüzünden çalışmamakta, kalp hastası birçok yaşlı kadın ve erkekte çarpıntı, kusma ve halsizlik yaratmakta. Herkes baş ağrısı ve ağız kuruluğundan şiayet ediyor.

Her gün bütün tv kanalları ve gazetelerde baz istasyonlarının sağlığa zararı, kanser ve beyin tümörü konusundaki devamlı yayınlara rağmen yetkililer ve bunların kurulmasına izin vererek maddi menfaat temin eden kat malikleri ve mülk sahiplerini hassas davranmamakla suçluyoruz.

Bakanlıkların, istasyonların meskun bölgelerden acilen kaldırılması hususundaki talimatlarının yerine getirileceğini ve daha büyük üzüntülere sebebiyet verilmeyeceğini ümit ediyoruz.

Nişantaşı, Prof. Dr. Orhan Ersek Sokak sakinleri

Uykusuzluk ve sinir bozukluğu çekiyoruz

Baz istasyonlarından şikayetçiyiz. düzenimiz bozuldu. Uykusuzluk, baş ağrısı ve sinir bozukluğu içindeyiz. Mahalle ve sokak sakinleri adına rica ediyoruz. ilgililer bizleri bu baz istasyonlarının radyasyonundan geç kalınmadan kurtarsın.

Baz istasyonlarının adresi: Şair Nigar Sokak, No. 8\ Nişantaşı; Sakızağacı Caddesi No.1, Beyoğlu.

Ziya Dinçay (Hacımansur Sokak, Nişantaşı)

Sağlıklı yaşamak istiyoruz

Bizler sağlıklı yaşamak isteyen insanlarız. Mahallemizde kurulan ve kurulacak olan baz istasynlarını istemiyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden bu istasyonların bir an önce sökülmesini istiyoruz. Bu istasyonlara kimler izin veriyorsa yaşadıkları yerlere koydurabilirler. Mahallemizi ve insanlarımız seviyoruz. Çünkü bizler burada yaşıyoruz.

Önder Elbir (İcadiye Mahallesi, Üsküdar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!