İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yağmur ızgarası isteniyor

MALTEPE

Kartal, Maltepe'den faks gönderen bir okurumuz, Atatürk Caddesi, Prof. Sulhi Dönmezer Sokak'ta oturduğunu belirtiyor ve ekliyor: ‘‘Çevre bilincine sahip biri olarak sokağımızda yaşanan sorunları yazılı ve sözlü olarak pek çok kez ilgili birimlere iletmiş olmama rağmen olumlu bir gelişme kaydedememiş olmanın sıkıntısını yaşıyorum.

Oldukça geniş olan sokağımız, yağmur ızgaralarının bulunmaması nedeniyle özellikle kış aylarında tam anlamıyla göle dönüşmekte.’’

Okurumuz, şu günlerde sokağın asfaltlanacağını duyduklarını belirtiyor ve özellikle yağmur ızgaralarının yapılması gerektiğini vurgulayarak ilgililerin konuya eğilmesini istiyor.

Sular kesiliyor

NİŞANTAŞI

Nişantaşı'ndan arayan bir okurumuz, Valikonağı Caddesi, Şakayık Sokak'ta oturduğunu belirterek, yaklaşık 10 gündür su sorunu yaşadıklarını anlattı. Suların ancak gece yarısı geldiğini söyleyen okurumuz, İSKİ'yi aradığını, arıza olduğunu öğrendiğini belirtti. Okurumuz, sokak sakinleri adına arızanın bir an önce giderilmesini istiyor.

Sur dibi çöp manzaraları

YEDİKULE

Yedikule'den arayan bir okurumuz, İstanbul'un tarihi yerlerinden biri olan Yedikule'de kendisini rahatsız eden bir durumu aktardı. Surların dibine çöp konteynırları konduğunu söyleyen okurumuz, biriken çöplerin bu konteynırların dışına taştığını ve hem görüntü, hem de çöp kirliliği yarattığını belirtti.

Yönetenlerin dikkatine...

Kablolu yayın kesiliyor

FATİH

Zaman zaman okurlarımızdan Kablolu TV ile ilgili şikayetler alıyoruz. Kimi semtlerde yayınlarda kesintilere daha çok rastlanıyor.

Fatih, Kocamustafapaşa'dan arayan bir okurumuz, Kablolu TV yayınlarındaki aksaklıktan yakındı. Sık sık kesintiye uğrayan yayınla ilgili olarak yetkilileri aradığını ancak hiçbir sonuç alamadığını belirten okurumuz, abonelerin bu kesintilerden rahatsız olduğunu ifade etti.

ALKIŞLAR

Programlı ilaçlamayla haşerata son

GAZİOSMANPAŞA

Yaz aylarının gelişiyle birlikte ortaya çıkan ve halk sağlığını tehdit eden haşerata karşı önlem alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yoğun bir ilaçlama programı uyguluyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce 28 mahallenin tamamında periyodik ilaçlama ile halk ve çevre sağlığının korunduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Pelister, uzman ekiplerce haşerata karşı daha larva aşamasında iken mücadele ettiklerini, özellikle dere yatakları gibi kilit noktalarda daha yoğun ilaçlama yaptıklarını belirtti. Kullanılan ilaçların insan sağlığına bir zararının söz konusu olmadığı da belirtildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilaçlama çalışmalarında mahalle muhtarlarıyla koordinasyon halinde çalışıyor.

BAZ İSTASYONLARI SORUNU

Herkesin belirtileri aynı

İstiklal Caddesi üzerinde Yapı Kredi Bankası'nın tam karşısındaki müzik mağazasında çalışıyoruz. Karşımızdaki binanın üzerinde dört adet, Aznavur Pasajı'nın üzerinde ise iki adet baz istasyonu var. Çevrede çalışan tüm esnafın şikayeti aynı: Baş ağrısı, kusma, boğaz kuruluğu.... Ne yazık ki bu konuda hiçbir şey yapamıyoruz.

Tek ricamız insanların sağlığını tehdit eden bu konuya yetkililerin daha duyarlı davranıp bu istasyonları esnafa zarar vermeyecek bir yere koymalarıdır.

Pera Müzik çalışanları (İstiklal Caddesi, Beyoğlu)

Yaşlanmadan öleceğiz Çevre sakinleri yaşlanmadan ölecekleri kanatinde. Çevremizin böyle korumasız, denetimsiz, duyarsız bırakılmasından utanç duyuyoruz. 250 adet imza topladık, şikayet ettik. Hayatımız bu kadar ucuz mu?

Çevre sakinleri (Erkin Caddesi, Rentaş İş Merkezi, Göztepe)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!