İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Sular akmıyor

ERENKÖY

Ayşe Kadın, Oral Sokak'tan e-mail gönderen bir okurumuz, bir aydır suların akmamasından şikayetçi. 2-3 günde sadece 5-10 dakika gelen suyun depolarının onda birini bile dolduramadığını belirten okurumuz, bu sıcak günlerde günde 15 dakika akan suyla yetinmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Apartman yöneticisi yetkilileri aradığında pompalamada arıza olduğu belirtilmiş. Daha ayrıntılı bilgi almak için İSKİ Kadıköy Müdürlüğü'nü arayan okurumuz, ‘‘Madem 1 aydır sular akmıyor, şimdi mi aklınız başınıza geldi?’’ şeklinde bir cevapla karşılaştığını söylüyor ve ekliyor: ‘‘Oysa yöneticimiz bir aydır sürekli şikayette bulunuyormuş.’’

Okurumuz, bir an önce sorunun giderilmesini istiyor.

Lağım kokuyor

KALAMIŞ

Kızıltoprak, Kalamış'ta otrduğunu belirten bir okurumuz, gönderdiği e-mail'de, semtlerindeki lağım kokusundan söz ediyor. 10-15 yıl öncesine kadar sadece çevresini kokutan Kurbağalıdere'nin yakın zamanlarda tüm Kızıltoprak, Kalamış, Kuyubaşı ve Feneryolu'nu lağım kokusuna boğduğunu bildiren okudrumuz, kokunun yaz aylarında daha da tahammül edilemez olduğunu ifade ediyor. Belediyenin dereyi islah edileceğine dair söz verdiğini hatırlatan okurumuz, bu soruna bir an önce çare bulunmasını semt sakinleri adına istiyor.

Çöp ve sivrisinek sorunu

MALTEPE

Maltepe'den arayan bir okurumuz, Yalı Mahallesi'nde, Maltepe Stadyumu'nun arka tarafında yarım kalan bir inşaatın bütün pislik ve döküntüsünün çevrede sorun yarattığını bildirdi. İnşaat alanına çöp de dökülmeye başlanınca sivrisinekler çoğalmış.

BAZ İSTASYONLARI SORUNU

Yaşam hakkımıza sahip çıkmalıyız

Oturduğumuz sokak dar bir sokak ve hemen karşımızdaki apartmanın (Aysun Apt.) çatısında bir baz istasyonu var. Yaklaşık bir sene önce kurulan bu istasyondan sokak sakinleri olarak son derece rahatsızız. Ben bir vatandaş olarak yaşam hakkımıza sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Mahalle sakinleri olarak tek isteğimiz bu baz istasyonunun bir an önce sökülüp etrafına daha az zarar vereceği bir yere kurulmasıdır. Umarız yetkililer bundan sonra bu tip konularda daha hassas davranırlar.

Sokak Sakinleri (Kaptan Arif Çıkmazı, Suadiye)

Yasal bir merci yok mu?

İstiklal Caddesi'nde, Galatasaray İş Hanı'nda çalışıyoruz. Karşımızda Yapı Kredi Bankası'nın Beyoğlu şubesi var. Bu binanın üzerinde bize bakan cephede iki tane baz istasyonu var. Bütün caddedeki mağaza çalışanları ve bizlerde baş ağrısı, boğaz kuruluğu gibi şikayetler var. Dilekçe vermek için Kaymakam'lığa gittik ama bu konuda başvurabileceğimiz yasal bir merci yok gibi gözüküyor. l Özgül SEÇKİNER (İstiklal Caddesi, Galatasaray İş Hanı, Beyoğlu)

ALKIŞLAR

Her adaya yeni plaj

Büyükada önümüzdeki günlerde yeni halk plajına kavuşacak. Adalar Belediyesi Büyükada'ya bir belediye plajı açmak için kolları sıvadı.

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, tüm sahil şeridini değerlendirdiklerini belirterek, ‘‘Her karış alanı denize girilebilecek şekilde tanzim etmeye çalışıyoruz,’’ dedi. Yaklaşık 1000 kişinin rahatlıkla yararlanacağı alanda yapılacak plaj ücretsiz olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!