İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Ulaşım sorunu var

AYAZAĞA

15 yıldır Ayazağa'da oturduğunu ifade eden bir okurumuz. gömderdiği faks mesajında ulaşım sorununu dile getirmiş. Ayazağa-Taksim hattının olmaması ve mevcut otobüslerin kalkış saatlerinin belli olmaması yüzünden özellikle yağmurlu günlerde ulaşımın büyük sorun olduğunu ve çok büyük zaman kayıplarının meydana geldiğini anlatıyor. ‘‘Akşam 18.00'de işten çıktığımızda evimize 21.00'de varabiliyoruz’’ diyen okurumuz, otopark genişletilmesi yüzünden Ayazağa durağının 20 dakika mesafede köyün uzağına alındığını belirtiyor ve bu soruna bir çözüm beklediklerini söylüyor.

Kablolu TV gerekiyor

BEYLERBEYİ

1.5 yıldır Beylerbeyi'nde oturan bir okurumuz, başka birçok semt sakini gibi Kablolu TV yayınlarını bekliyor. Üstelik Kablolu TV bu bölgede bir tercih olmaktan çok bir zorunluluk gibi görünüyor. Çünkü normal antenlerle iyi görüntü alınamıyor.

Kaliteli görüntü elde etmek için uydu anten almak gerekiyor. Ne var ki, okurumuz, uydu antenlerin apartmanlarda sorun yaratabildiğini, kullananların anteni balkona yerleştirdiğini belirtiyor.Bunun da ciddi görüntü kirliliği yarattığını söyleyen okurumuz, bölgede iyi yayın izleyebilmek için mantıklı tek çarenin kablolu tv olduğunu ifade ediyor.

Geçen yıl Kablolu TV’nin kısa sürede geleceği söylenmiş. Kısacası bu bölgede oturanlar gecikmenin nedenini merak ediyor ve dört gözle Kablolu TV bekliyor.

Yeşil alan mahvoldu

KÜÇÜKYALI

Küçükyalı ile İdealtepe arasında, sahil yolunda yeşil alanın araçlar altında çiğnenerek mahvolduğu bildirildi.

Bizi arayan okurumuz, sözünü ettiği bölgede yeni restoranların açıldığını söyledi; haliyle müşterilerinin araçlarının park edilmesi sözkonusu. Ne var ki okurumuz, müşteri araçlarının sahil yolunda onca masrafla çevre düzenlemesi yapılarak yeşillendirilen alana park edildiğini anlattı.

Çevre konusunda duyarlı olan okurumuz, geçen cumartesi durumu yetkililere bildirdiğini, cevap olarak bölgeye ekip gönderileceğinin söylendiğini ifade etti. Ne var ki ‘‘Gelen giden olmadı. Yeşillikler gün geçtikçe ölüyor’’ dedi.

Yönetenlerin dikkatine...

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Ataşehir'den duyuru

23.05.2000 tarihinde bir okurumuzun Ataşehir ile ilgili şikayetine yer vermiştik. Geçişin duvar ile önlendiği belirtiliyordu. Konuyla ilgili olarak Ataşehir'den bir faks aldık. Şöyle deniyor:

‘‘Yazınızda sözü edilen betonarme duvar, Ataşehir Uydukenti'ne sınır teşkil eden derenin taşmalarına karşı koruyucu olarak yapılmıştır.

Söz konusu derenin İSKİ'ce islahı ve ilgili belediyece yolun Ataşehir dışındaki bölümünün ve köprü yapımının planlanması halinde duvar her an açılabilecek durumda inşa edilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!