İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Mezbaha atıkları ortada

KARTAL

Kartal, Samandıra, Abdurrahman Gazi Mahallesi sakinleri'nden, ilişikte toplu imzaların bulunduğu bir faks aldık. Toplum sağlığını tehdit eden bir durumdan söz ediyorlar. Muhtarlığa, belediyeye ve şikayete konu olan kuruma yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığı bir sorunla içiçe yaşıyorlar:

Sevenler Caddesi üzerindeki bir mezbahanın, atıkları, yolun iki tarafına 500 metrelik bir mesafeyi kaplayacak şekilde geceleri kamyonlarla boşalttığını belirtiyor semt sakinleri. Cadde hem sağlığı tehdit edecek ekilde kirleniyor, hem de pis kokular rahatsızlık yaratıyor.

Faks mesajını kaleme alan okurumuz, mezbahanın atıklarıyla birlikte bölgedeki bir petrol istasyonu ile lağım atıklarının birleşerek dereye karıştığını ve tüm pisliklerin mahallenin ortasına açıkta biriktiğini ifade ediyor.

Bütün bu atık, lağım suları ve pisliğin üstü açık bir şekilde semt sakinlerinin yoğun olarak kullandığı, çocukların oyun oynadığı alanda bulunmasının ciddi bir sağlık tehditi oluşturduğunu anlatan okurumuz, ilgililerin bir an önce bir önlem almasını istiyor.

Kaldırımlar çok yüksek

ETİLER

Etiler Narin Sitesi'nde oturanlar. kaldırımların yüksekliğinden şikayetçi. Kaldırımların bu denli yüksek olmasının, hem yaşlı yayalar açısından, hem de araç sahipleri için sorun (kapılar açılmıyor çünkü) yarattığını belirten semt sakini okurumuz, bu konuda bir şeyler yapılırsa pekçok kişinin gündelik yaşamına bir kolaylık geleceğini ifade etti.

Pazar, isyan konusu oldu

YEŞİLKÖY

Daha önce sütunlarımızda Yeşilköy Pazarı konusunda semt sakinlerinin şikayetlerine çözüm getirileceğini duyurmuştuk. Bu konuda pek çok Yeşilköylü'den telefon ve faks alıyoruz. Aradan geçen zamanda bir gelişme olmadığını söylüyor ve sitem ediyorlar. Hepsinin de söylediği şey aynı: Bu pazar ne zaman kalkacak? Yönetenlerin dikkatine...

YÖNETilENLERİN DİKKATİNE

Halk otobüsleri: ‘İETT’yi tercih edin’

İstanbul Otobüs Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası ve Özulaş firmasından faks aldık:

İstanbul'da özel halk otobüsleri ile belediye otobüsleri her gün 800 bin kişiyi taşımaktadır. Yolculukların yüzde 15'i ücretsiz, yüzde 55'i indirimli ve yüzde 30'u da tam ücretle gerçekleşmektedir. 65 yaş üstü yolculuklar özel halk otobüslerinde sözleşme gereğince yüzde 50 indirimle taşınırken, İETT'nin teklifi ile UKOME kararı ile Ocak 2000'den itibaren 10:00-16:00 saatleri arasında bu yolcuların ücretsiz taşınması kabul edilmiştir.

Bir özel halk otobüsü esnafı bugün için aracını yenilemeye çalışmakta, ekonomideki düzelme sonucu düşen faiz oranlarından da yararlanarak 40 milyar kredi almakta ve 3 yıllık bir borçlanma ile 60 milyar borcun altına girmektedir.

65 yaş üstü vatandaşlarımıza saygısızlık sözkonusu değildir. Aksine 65 yaş üstü vatandaşlarımızın özel taşımacının bu durumunu dikkate alarak İETT otobüslerini tercih etmeleri gerekmektedir.

Anadolu Yakası Özel Halk Otobüs İşleticileri kuruluşu Özulaş da bize hemen hemen aynı cümleleri kullanan bir faks yolladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!